YKSINKERTAISILLE YKSINKERTAISTA OPETUSTA:
Jumalan Seurakunta, Kristuksen Ruumis, Apostolinen Seurakunta -
MITEN SE EROAA KIRKKOKUNNISTA SEKÄ HERÄTYSLIIKKEISTÄ?
Lukemattomat ihmiset eivät ymmärrä lahkojen (kirkkokuntien sekä herätysliikkeiden) ja Raamatun Jumalan Seurakunnan eroa - se on äärettömän surullista! LUOKAAMME SIIS KATSEEMME hetkeksi kirkkokuntien sekä herätysliikkeiden syntyhistoriaan ja VERRATKAAMME SITÄ Jeesuksen perustaman Seurakunnan syntyhistoriaan. KRISTINUSKO syntyi yli 2000 vuotta sitten (näin Raamattu selvästi opettaa), MUTTA LAHKOT (herätysliikkeet sekä kirkkokunnat) syntyivät paljon myöhemmin - luterilaisuus VASTA 1500- luvulla, babtismi VASTA 1500-luvulla, helluntalaisuus VASTA 1900-luvun alkuvuosina jne. Jumalan Seurakunta - Kristuksen Ruumis ON PALJON VANHEMPI KUIN YKSIKÄÄN TÄLLÄ HETKELLÄ VAIKUTTAVA KIRKKOKUNTA / HERÄTYSLIIKE. Jeesus Kristus perusti Seurakuntansa, IHMISET PERUSTIVAT KIRKKOKUNNAT SEKÄ HERÄTYSLIIKKEET (lue ihmisten keksimien liikkeiden syntyhistoria, vink). Oikean Kristinuskon JUURET ovat Jeesuksen perustamassa Seurakunnassa (n. 2 000 vuotta sitten) EIKÄ ihmisten perustamissa kirkkokunnissa / sekä herätysliikkeissä.

Lisäksi jokaisen on syytä miettiä vakavasti seuraavaa kysymystä:
- Ennen babtisteja, ennen luterilaisia, ennen helluntalaisia, ennen adventisteja - OLIKO SILLOIN JUMALAN SEURAKUNTAA ja jos oli, NIIN MISSÄ SE OLI? Kun löydät tähän vastauksen, silloin ymmärrät - Jumalan Seurakunta oli olemassa jo paljon ennen kuin näitä liikkeitä ihmisvoimin perustettiin. SIKSI ME SAARNAAMME JUMALAN SEURAKUNNASTA ja kuulumme siihen, KOSKA SE ON AINOA OIKEA RAAMATULLINEN SEURAKUNTAMALLI. Se ei ole kirkkokunta tai herätysliike, vaan koostuu uudestisyntyneistä Jumalan Pyhistä ja tämän Seurakunnan perusti ylösnoussut Vapahtaja Jeesus Kristus. Me emme tahdo ylpeillä sillä, että kuuluisimme Lutherin perustamaan luterilaisuuteen tai metodistipohjaiseen helluntailiikkeeseen, saatikka muihin ihmisten luomiin organisaatioihin - me olemme iloisia voidessamme sanoa kuuluvamme JEESUKSEN KRISTUKSEN PERUSTAMAAN SEURAKUNTAAN, joka oli jo paljon ennen kuin yhtäkään tämän hetkistä kirkkokuntaa tai herätysliikettä oltiin perustettu.

JEESUKSEN KRISTUKSEN SEURAKUNNAN PERUSTAMISSANAT:
"Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä, se on oleva sidottu taivaissa, ja minkä sinä päästät maan päällä, se on oleva päästetty taivaissa." (Matt.16:18-19)KIRKKOKUNTIEN SYNTYHISTORIA - LUE ALLA JA TOTEA ITSE:
NE OVAT IHMISTEN AIKAANSAANNOKSIA:

LUTERILAISUUDEN SYNTY:
(ote wikipedia)
- Luterilaisuus syntyi 1500-luvulla uskonpuhdistuksen yhteydessä.

lisää liikkeestä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luterilaisuus

HELLUNTALAISUUDEN SYNTY:
(ote wikipedia)
- Metodistipohjainen helluntaiherätys sai alkunsa 1900-luvun alkuvuosina Yhdysvalloissa Kansasissa ja Los Angelesissa.
- 1910-luvulla helluntaiherätys tuli Suomeen lähinnä norjalaisen metodistipappi Thomas Ball Barrattin vierailujen vaikutuksesta. Hän tuli Suomeen narvalaisten, erään lestadiolaisuuden suunnan kannattajien, kutsumana.

lisää liikkeestä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Helluntaiher%C3%A4tys

BABTISMIN SYNTY:
(ote wikipedia)
- 1500-luvulla Sveitsin ja Saksan reformaatiossa syntyi luterilaisten ja reformoitujen lisäksi jyrkkä uskonpuhdistuksen suunta anabaptismi (suomeksi uudestikastajat),
- Baptismi tuli Suomeen ensimmäisen kerran Föglön saarelle Ahvenanmaalle vuonna 1856.

lisää liikkeestä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Baptismi

VAPAAKIRKON SYNTY:
(ote wikipedia)
- Suomen Vapaakirkko on vuonna 1923 perustettu, itsenäinen kristillinen protestanttinen kirkkokunta

lisää liikkeestä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Vapaakirkko


ADVENTISMIN SYNTY:
(ote wikipedia)
- Liike syntyi 1900-luvun alussa
- 12. kesäkuuta 1943 rekisteröity Suomen Adventtikirkko

lisää liikkeestä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Adventismi