ONKO MITÄÄN VÄLIÄ SILLÄ, MITÄ JUMALAA ME PALVOMME?

Onko mahdollista, että ihmiset ympäri maapalloa palvoessaan erilaisia jumalia ovatkin tietämättään palvoneet "samaa Jumalaa"? Onko todellakin niin, että tärkeätä ei olekaan minkä nimen Jumalallemme annamme, vaan tärkeätä olisi ylipäätänsä vain se, että yleensä jotakin palvomme ? No, asiaa kannattaa hieman tarkastella!

Voiko Kristinuskoa soveltaa yhteen muiden uskontojen kanssa? 2 Moos. 20:2-3 "Minä olen Herra sinun Jumalasi, ...älä pidä muita Jumalia minun rinnallani." Niin kuin tästä kohdasta näimme, Kristinusko on "oma uskontonsa". Todellinen Kristitty ei voi, eikä haluakaan palvoa muita jumalia. On vain yksi elävä Jumala!!!

Jumala on tänäkin päivänä sama, Jes.46:4"...teidän vanhuuteenne asti Minä olen sama." Jumala ei ole muuttunut. Tänäkin päivänä Hän haluaa samoja asioita kuin silloin, kun raamattu kirjoitettiin!!! Mielenkiintoiseksi asian tekee myöskin se, että mitä eri jumalat edustavat? Eikö ole loogista ajatella, että sama jumala edustaa myöskin samoja asioita.

Jos jokin jumala esim. kehottaa tappamaan ja toinen jumala kehottaa rakastamaan lähimmäistä, niin eikö ole syytä ajatella että kysymyksessä ei ole sama jumala? jos kysymyksessä olisi sama jumala, eikö hän olisi joutunut ristiriitaan itsensä kanssa?

Matt.5:44"...rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat". Näin sanoi Jeesus Kristus n. 2 000 vuotta sitten.!!! Tänä päivänä voimme seurata eri uskontojen edustajia? Rakastavatko he vihollisiaan...? Eivät! Kyseessä ei voi siis olla saman Jumalan palvonta.

Joh.10:10"varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys". Vain usko Jeesukseen voi pelastaa. Apt.4:12"eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."

On totta, että tänä päivänä ihmiset ympäri maailmaa palvovat jos jonkinlaisia "kuvapatsaita". Ei ole kuitenkaan kuin yksi Jumala, Aabrahamin ja Iisakin Jumala, kaiken maan Luoja. Raamattu, tuo meidän karttamme "Elämän lähteelle" sanoo että on vain yksi Jumala, jota meidän tulee palvella. Uskokaamme siis siihen, mikäli mielimme lähteelle löytää.

Näen kuitenkin, että vieläkin epäilet. Olet kuin epäilevä Tuomas joka Raamatunlehdillä epäili Herraansa Jeesusta ylösnousseeksi, ( Joh.20:24-29). Mitä teki Jeesus? Hän ilmestyi konkreettisesti Tuomaalle ja niin Hän tulee ilmestymään sinullekin. Hän tulee ilmestymään sinulle, koska Hän rakastaa sinua niin kuin Hän rakasti Tuomastakin.

Joten , käsitelkäämme vielä hetken sitä, onko mitään merkitystä sillä mitä jumalaa palvomme? Mitä eroa on uskolla Jeesukseen Kristukseen suhteessa muihin uskontoihin? Monesti näet ollaan ikään kuin pallo hukassa siksi, että ei tiedetä mikä uskonto on oikea, - niitä kun on niin monia. Ja tämä saattaa monella olla syynä siihen, että ei ole vielä pelastusta saanut kokea.

Kuten aiemmin olen jo esille tuonut, me uskovat uskomme, että on olemassa Jumala, joka rakastaa ja välittää. On myös valitettavasti olemassa voima, joka ei rakasta eikä välitä. Ja se on sielunvihollinen, saatana. Kun ihmiset etsivät sitä oikeaa uskontoa, niin useasti käy niin , että ihminen huomattuaan uskontojen valtavan määrän, lannistuu ja luovuttaa. Tämän saa aikaan sielunvihollinen, siten, että asiasta kiinnostunut ihminen ei jostain syystä saa oikeata tietoa asioista.

Nyt minä Jumalan palvelijana, Hänen armostaan, haluan tuoda sinulle esille muutamia asioita, jotka saattavat ratkaisevasti vaikuttaa sinun suhtautumiseesi Jeesukseen Kristukseen.

Tiesitkö, että muissa uskonnoissa palvonnan kohde on useasti kuollut ja haudattu, ja että heidän ruumiinsa on tänäkin päivänä mahdollista löytää. Esim. Islam! Muhammed oli vain tavallinen kuolevainen, niin kuin sinä ja minä!! Mutta Kristinusko eroaa näistä siksi, että Jeesuksen hauta on tyhjä!!! Jeesuksen ruumista ei kukaan voi maan päältä löytää. Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista. Jeesus ei ollut mikään tavallinen kuolevainen. Jeesus oli ja on Jumalan Poika!

Otetaanpa sitten uskonnon seuraamukset käsittelyyn. Jeesuksen opetuslapsen tulee "rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään". Toisin sanoen, ympäristön on helppo suhtautua todelliseen uskovaan. Hänhän näet rakastaa lähimmäistään. Myöskin hänen perheensä saa elää turvattua elämää. Tällaisen ihmisen pääasiallisin tehtävä on kertoa ilosanomaa Jeesuksesta ja auttaa toisia ihmisiä. Tällainen Jeesuksen opetuslapsi on siis kaikin puolin mukava ihminen.

Miten käyttäytyvät sitten muiden uskontojen edustajat? Tiesitkö mitä saattaa tapahtua esim. Australiassa alkuasukkaiden keskuudessa pienen lapsen syntyessä? Noitatohtori on ehkä samaan aikaan etsimässä uhria pahoille hengille, sillä joku aikuisista on ehkä sairaana tai kuollut. Ja niin hän tarttuu vastasyntyneeseen ja kaikista äidin vastusteluista huolimatta noita täyttää pienen suun hiekalla tukehduttaen lapsen kuoliaaksi.

Miksi hän teki niin? Koska pakanallinen uskonto sanoo, että hänen on tehtävä niin. Henget on saatava rauhoittumaan. Tekeekö sellainen uskonto äidin onnelliseksi? Nauttiiko hän nähdessään pienen lapsen tulevan murhatuksi silmiensä edessä? Tuskin. Jos ihailet muita uskontoja, haluaisit varmaan olla tuon äidin asemassa. Haluaisitko todellakin vaihtaa paikkaa tuon äidin kanssa ?...vastaa!!!

Entä sitten hindu-uskonnon eräissä suunnissa? Kun siellä mies vetää viimeisen hengähdyksensä, niin leski antaa sitoa itsensä, ja sitten hänet poltetaan elävältä uskontonsa tähden. Tuhansittain heitä menee iäisyyteen parkuen tuskissaan liekkien hitaasti polttaessa heitä kuoliaaksi. Olisiko tällainen uskonto sinusta hyvä? Vastaa...!!!

Entä sitten Afrikka? Afrikassa jotkut pakanat tekevät niin, että kun siellä päällikkö kuolee, niin hänen leskensä, joita voi olla kolmekymmentä, kuusikymmentä, joskus jopa satakin, heitetään elävältä samaan hautaan. Enää en pyydä sinua edes vastaamaan...sillä, näen että olet hieman "nolostunut".

Ja vielä yksi esimerkki etelämeren saarilta. Kun mies kuolee, niin hänen vaimonsa runnellaan kuoliaaksi. Sen tekee hänen oma vanhin poikansa, jos hän on tarpeeksi vanha, nuorempien lasten, sikäli kun he vain kynnelle kykenevät, avustamana. Ajattele, tuhannet lesket ovat joutuneet näin kuolemaan. Yhteistä näille ns. pakanallisille uskonnoille on, että ne ovat kaikki saatanallisia uskontoja, sillä sielunvihollinen ei rakasta ketään ja osoituksena siitä näissä uskonnoissa on nuo väkivaltaiset piirteet!!

Olet varmaankin lukenut lehdistä saatananpalvonnasta. Olet lukenut, kuinka pieniä lapsia uhrataan saatanalle. Olet lukenut , kuinka aikuiset ihmiset kohdistavat raakuutensa toisiinsa "rituaalimurhien" muodossa. Ehkä olet jopa kokenut tällaista. Ehkä olet jopa ollut tällaisessa mukana. Minä toivon , että et olisi ollut niin typerä. Nyt ymmärrät varmasti, että vain Kristinusko, usko Jeesukseen Kristukseen voi tarjota sinulle sitä ylitsevuotavaa elämää, joka tyydyttää sydämesi kaipuun!!

Ajatellaanpa, että kolkuttaisit erilaisten talojen oville. Haluaisit että joku auttaisi sinua . "Hakkaisit" monia ovia, mutta kukaan ei tulisi kuitenkaan avaamaan. Sitten saapuisit ovelle, josta pitkän koputtelun jälkeen sinulle avattaisiin ja pyydettäisiin sisään. Sinun vointiasi kyseltäisiin ja sinun ongelmassasi sinua autettaisiin. Eikö tunnu loogiselta (järkevältä), että antaisit tämän talon asukkaan sinua auttaa, etkä enää lähtisi muualta apua hakemaan, koska sinun ei yksinkertaisesti tarvitsisi niin tehdä!!

Miksi sitten aikaisemmissa taloissa ei avattu. Yksinkertaisesti siitä syystä, että siellä ei ollut ketään kotona tai sitten he eivät halunneet auttaa sinua sinun ongelmissasi!! Mutta talossa jossa ovi avattiin oli tarjolla rakkaus, tässä talossa välitettiin, kannettiin sinun taakkojasi, haluttiin auttaa, siksi ovi avattiin!!

Tätä ennen olit kuitenkin kolkuttanut ovea jossa luki :"Budha". Talossa oli kyllä elämää, mutta he olivat niin keskittyneet hankkimaan valaistusta tutkimalla omaa mieltään kaikkien maallisten halujen pois juurimiseksi, että he eivät yksinkertaisesti ehtineet syventyä sinun ongelmaasi. Jos he olisivat välittäneet sinusta, he olisivat kyllä avanneet. Toisin sanoen, sinä et ollut heille kylliksi tärkeä!!

Sitten koputit talon oveen jossa luki "hinduismi". Tässäkin talossa oli kyllä elämää, mutta nämä talon asukkaat olivat syventyneet niin uhraamaan ja rukoilemaan, että he eivät yksinkertaisesti kuulleet kun sinä koputit. Ja vaikka yritit hakata ovea kuinka kovaa, he eivät avanneet. heillä ei yksinkertaisesti ollut aikaa, koska heidän piti pyrkiä tukahduttamaan kaikki fyysiset halunsa, jotta he voisivat yhtyä kaikkeuden korkeimpaan luojaan, jotta heidän ei tarvitsisi syntyä enää uudestaan tänne maapallolle. Heillä oli siis kirjaimellisesti "kädet täynnä työtä", ja siksi he eivät sinulle avanneet ""

Näin kuljit ja koputit, mutta ovea sinulle ei vaan avattu. Kohtasit vain uskonnollisia muotomenoja, ja kylmiä katseita. Sitten tulit talon luokse, jossa luki "Kristinusko", ja heti sen alla oli vielä kyltti "uudestisyntyneet Jeesuksessa Kristuksessa". Koputit ovea ja sieltä avattiin...

Miksikö...koska sisällä oli ihmisiä jotka elivät niin kuin heidän mestarinsa Jeesus Kristus opetti, että tulee rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään. Nämä ihmiset (todelliset Jeesuksen opetuslapset) ymmärtävät, että jos he eivät rakasta lähimmäistään, eli juuri sinua, he eivät silloin rakasta Jumalaakaan (1 Joh.5;1).

Vain Kristinusko on uskonto, joka rakastaa lähimmäistään. Vain todellinen usko Jeesukseen Kristukseen saa aikaan sen, että ihmisillä on keskinäinen rakkaus (Joh.13:35). Kaikki muut uskonnot ovat kylmiä, rakkaudettomia!! Ja vain siksi, että kristinuskon jumala ,(Aabrahamin ja Iisakin Jumala, JHVH) on rakkauden jumala. Sinulle avattiin siksi , että Jumala rakastaa sinua ja rakkaudestaan sinuun hän antoi ainokaisen Poikansakin sinun syntiesi edestä , (Joh.3:16), siis... Miksi hänen omansa eivät avaisi sitten sinulle ovea?...Tottakai he avaavat!! Ja vain siksi löysit "tosi Jumalan", että sitkeästi etsit. Raamattu sanoo, Matt.7:7"etsikää niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan."

Olet nyt varmasti vakuuttunut siitä, että muut uskonnot ovat vain "uskonnollisia muotomenoja" eivätkä ne voi ketään auttaa. Sinulla on ongelma ja sinä tarvitset Jeesusta Kristusta. Muut uskonnot ovat julmia, koska sielunvihollinen, saatana on julma. Muut uskonnot perustuvat valheeseen, koska sielunvihollinen on aina ollut valehtelija.

Monta epäilyksen kiveä olemme saaneet heittää pois polultasi ja jälleen heitämme yhden. Näen sieluni silmin, kuinka katseesi on matkan aikana kirkastunut kirkastumistaan ja onko se mikään ihme. Niin kauan olet elänyt valheiden saatanallisessa verkossa ja kohta saat kokea kaikesta siitä vapautuksen. Niin kauan olet saanut vuodattaa tuskan kyyneleitä pimeässä yksinäisyydessäsi että lupaus paremmasta on sinulle kuin auringonnousu pimeän yön jälkeen. Niin ...sinä olet hyvää vauhtia matkalla kohti Elämän -lähdettä, Jeesusta Kristusta .

Iankaikkisuuskaipuu sinussa vaikuttaa samalla tavalla niin kuin muuttolinnussa vaisto etelän lämpimistä maista. Olet varmasti joskus ihmetellyt, kuinka linnut löytävät muuttoreissuillaan maan, johon he ovat matkalla. Vaistonsa ansiosta tietysti !!!...

Ja samoin sinä tulet löytämään Jeesus-lähteen jos vain luotat kutsuun jonka Jumalan Pyhä Henki on sydämellesi laskenut. Seuraa vain sydämesi ääntä, johon Pyhä Henki hellästi kolkuttaa, sillä se on johdattava sinut perille. Niin kuin lintu, joka ei vielä näe määränpäätään mutta sitkeästi jatkaa matkaansa, niin sinunkin tulee, vaikka et vielä lähdettä näekään ikään kuin uskossa se jo itsellesi omistaa. Mutta yksi ero sinun ja linnun välillä kuitenkin on. Lintu ei osaa epäillä !!!

Epäilyksistä puheen ollen, edessämme on taas kerran yksi "epäilyksen kivi". Haluan sinulle tässä vaiheessa tunnustaa; ennen kuin minä tulin uskoon, kamppailin itsekin saman asian kanssa. En voinut silloin sitä ymmärtää, mutta nyt ymmärrän. Nytkin vielä ymmärrän vajavaisesti mutta perillä Herrani luona tiedän kaiken. Mutta sen tiedon mikä minulla Jumalan armosta on, haluan sinun kanssasi jakaa. Uskon että se saa sinut vakuuttuneeksi siitä, että Jumala on rakkaus. Jumalan Pyhä Henki vaikuttakoon niin, että sen ymmärtäisit. Kivessä lukee;

Miksi Jumala sallii lasten syntyä vammaisina…