Valtakristillisyyden sananjulistajat, nuo, joita mainostetaan mediassa näkyvästi ja jotka ovat saaneet taaksensa ihmisten enemmistön, pyrkivät opetuksillaan orjuuttamaan kuulijansa riippuvaisiksi heihin itseensä eikä Kristukseen, ja oikein on Jeesus heistä sanonut: "Voi teitä, te lainoppineet, kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse te ette ole menneet sisälle, ja sisälle meneviä te olette estäneet." (Luuk.11:52).

 

Ilm.12:1-9

"Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää. Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua; ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Ja lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan vaimon edessä nielläkseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi. Ja hän synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla; ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö. Ja vaimo pakeni erämaahan, jossa hänellä oli Jumalan valmistama paikka, että häntä elätettäisiin siellä tuhat kaksisataa kuusikymmentä päivää. Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa."

Tässä kohdin ilmestystä palataan Jeesuksen syntymähetkeen - luodaan katsaus kristilliseen historiaan. Johannes näkee näyssään vaimon, joka merkitsee seurakuntaa (Jes.54:5-6, Gal.4:26, 2 Kor.11:2) - syntyihän Jeesus Daavidin suvusta ja Hänessä täyttyivät kaikki Vanhan Testamentin profeetalliset lupaukset Messiaasta - joutuvan sielunvihollisen armottoman hyökkäyksen kohteeksi tämän aikomuksena tappaa poikalapsi joka myöhemmin voitti saatanan vallan Golgatalla. Näky, jonka tämä Patmoksella vankeudessa oleva Jeesuksen opetuslapsi Johannes sai välitettäväksi Aasian seurakuntien kautta koko maailmalle kohdistui nyt Taivaan näkökulmaan hyvän sekä pahan taistelusta - aina siihen hetkeen, jolloin paimenille ilmoitettiin enkelien välityksellä Vapahtajan syntymä: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa." (Luuk.2:10-11). Vaimon päässä on seppeleenä kaksitoista tähteä jotka merkitsevät Israelin kahtatoista sukukuntaa (1 Moos.37:9) eivätkä suinkaan Neitsyt Mariaa, johon katolisen kirkon harhaopetus sen usein virheellisesti liittää. Johannes näkee nyt Taivaan näkökulmasta Herodeksen suunnattoman vainon Jeesus lasta kohtaan (Matt.2:16-18) sekä Kristuksen ylösnousemuksen kuolemansa jälkeen, jossa Hänet temmattiin Jumalan luokse Taivaaseen istumaan Isän oikealle puolelle suorittamaan ylimmäispapillista tehtäväänsä Häneen uskovien edestä (1 Joh.2:1).

Sielunvihollista kuvataan tässä suurena tulipunaisena lohikäärmeenä, jolla oli seitsemän päätä sekä kymmenen sarvea. Myöhemmin näyssä Johannekselle selitetään mitä tämä kuvaus merkitsi: "Tässä on ymmärrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu; ne ovat myös seitsemän kuningasta; heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän." (Ilm.17:9-10) ja "Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa." (Ilm.17:12). Kun Kristuksen sovitustyö maan päällä oli lähellä täyttymystään, lausui Jeesus itse: "Nyt käy tuomio tämän maailman ylitse; nyt tämän maailman ruhtinas pitää heitettämän ulos." (Joh.12:31). Messiaasta olevat ennustukset täyttyivät Jeesuksessa täydellisesti ja siksi sielunvihollinen vihasi Häntä syntymähetkestään lähtien - nyt viha on kohdistunut Hänen seuraajiinsa eli seurakuntaan.

Kautta historian on saatana ankarasti vainonnut Jumalan seurakuntaa ja käyttänyt maallisia valtioita "käsikassaranaan" - saatana ei yrittänyt vain pakanallisen Rooman avulla tuhota Jeesusta heti syntymänsä jälkeen (Mat.2:16) vaan sitä ennen tämä jo vainosi eri valtioiden kautta Jumalan seurakuntaa siinä kuitenkaan onnistumatta (Matt.16:18). Raamattu kertoo perkeleen hyökänneen Israelin kansan kimppuun Kreikan, Meedian, Persian, Babylonin, Assyrian sekä Egyptin valtakuntien välityksellä ennen Jeesuksen syntymää. Nyt kun Jeesus on ylösnoussut Taivaaseen, kohdistuu saatanan viha niitä kohtaan, joilla on Jeesuksen todistus ja jotka pitävät Jumalan käskyt (Ilm.12:17). Apostoli Pietari varoitti aikansa uskovia: "Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää." (! Piet.5:8-9). Johanneksen ilmestyksessä mainittu 1260:n päivän, eli 1260 vuoden ajanjakso tapahtui katolisen kirkon toimesta, ja sitä käsittelimme jo edellisessä osiossa.

Jo Eedenissä, kun ihmiskunta oli langennut perkeleen toimesta syntiin, saatana tuli tietoiseksi siitä, että kerran Jumala on lähettävä tälle langenneelle enkelille (Jes.14:11-15, Hes.28:14) voitokkaan vastustajan sillä Jumala oli sanonut:"Minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi" (1 Moos.3:15). Siitä asti oli sielunvihollinen tietoinen siitä, että Kaikkivaltias Pyhä Jumala tulisi lähettämään ihmiskunnan pelastajan vanhan liiton profetioiden mukaisesti: "Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel." (Jes.7:14) ja "Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin. Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääret sinun omiksesi. Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät." (Ps.2:7-9). Sielunvihollisen ankara hyökkäys kohdistui ensin Jeesukseen ja ylösnousemuksen jälkeen seurakuntaan, aivan kuten Johannes myöhemmin näyssään näki: "Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!" (Ilm.12:12). Kun sielunvihollinen heitettiin ulos Taivaasta, se on siitä asti vainonnut mitä erilaisimmilla keinoilla Jumalan seurakuntaa - ensin vainoilla, sitten soluttautumalla seurakunnan sekaan ja lopun aikana - eli aivan kohta - taas verisillä vainoilla (Ilm.13:15). Jotkut virheellisesti luulevat saatanan olevan tällä hetkellä helvetissä katolisen kiirastuliopetuksen mukaan piinaamassa kadotettuja sieluja, mutta Raamatun kokonaisilmoitus, mukaan lukien tämä Johanneksen ilmestyksen kohta, puhuu karua kieltään siitä, että "kansojen eksyttäjä" elää ja voi hyvin tällä maaplaneetalla.

Sielunvihollinen on ahkerasti sekä peräänantamattomasti taistellut kautta historian todellisia Jumalan Pyhiä vastaan. Se on vainonnut niitä verisesti 1260 vuoden ajan (530 -1790) katolisen kirkon toimesta, jolloin Jeesukseen uskovia poltettiin rovioilla, mestattiin sekä tapettiin vankeudessa. Saatana on ovelan salakavalasti esiintynyt historiassa "lampaan vaatteissa" (Matt.7:15) aina näihin päiviin asti. Tällä hetkellä elämme maailmanlaajuisesti aikaa, jossa suuret uskontokunnat odottavat vapauttajaa kaikelle sille riistolle, mitä maaplaneetalla tapahtuu: buddhalaiset odottavat viidettä Buddhaa (Maitreyanaa), islaminuskoiset Iman Mahdinaa, hindulaiset Kalki-Avataranaa tai Krishnan uutta inkarnaatiota ja juutalaiset Messiasta - sielunvihollisen inkarnaatio; antikristus tulee täyttämään kaikki nuo odotukset! Salakavalasti sielunvihollinen on luonut maapallolle uskontojen viidakon ja täten toiminnallaan pyrkinyt peittämään alleen todellisen Raamatullisen uskon Kristukseen: kristittyjä 2292,4 milj. (33,2%), muslimeja 1549,4 milj. (22,4%), hinduja 948,5 milj. (13,7%), uskonnottomia 639,8 milj. (9,2%) (evoluutio/tieteenpalvonta-uskonto), buddhalaisia 468,7 milj. (6,7%), kiinalaisperäisten uskomusten kannattajia 458,3 milj. (6,6%), kansanuskontojen kannattajia 261,4 milj. (3,7%) (noituus), ateisteja 138,5 milj. (1,9%) (evoluutio/tieteenpalvonta-uskonto), uusien uskontojen kannattajia 64,4 milj. (0,9%) (new age), sikhejä 24,5 milj. (0,3%), juutalaisia 14,6 milj. (0,2%), muita 46,0 milj. (1,2%). (noituus, new age). Todellisia Jumalan Pyhiä jotka perustavat uskonsa vain ja ainoastaan Raamatun teksteihin on maapallolla vähän (Luuk.18:8) kun taas eri uskontoja on rajaton määrä - sielunvihollinen on valitettavan hyvin onnistunut esiintymään "valkeuden enkelinä" (2 Kor.11:14) synnyttäen mitä erilaisimpia uskontoja sekä uskomuksia - profeetta Jesaja kuvaili omana aikanaan varsin terävästi sitä, kuinka ihmiset hulluudessaan veistävät itselleen jumalankuvia sortuen uskontojen harhaan: "Kuka hyvänsä muovatkoon jumalan ja valakoon kuvan, ei se mitään auta. Katso, kaikki sen seuraajat joutuvat häpeään, ja sen sepittäjät ovat vain ihmisiä. Tulkoot kokoon kaikki ja astukoot esiin: vaviskoot ja hävetkööt! Rautaseppä ottaa työaseen ja työskentelee hiilten hehkussa, muodostelee kuvaa vasaralla ja takoo sitä käsivartensa väellä... puuseppä jännittää mittanuoran, kaavailee piirtimellä, vuolee kovertimilla, mittailee harpilla ja tekee miehen kuvan, inhimillisen kauneuden mukaan, huoneeseen asumaan... vieläpä veistää siitä jumalan ja kumartaa sitä, tekee siitä jumalankuvan ja lankeaa maahan sen eteen... hän tekee jumalan, jumalankuvan, jonka eteen hän lankeaa maahan, jota hän kumartaa ja rukoilee sanoen: "Pelasta minut, sillä sinä olet minun Jumalani." Eivät he tajua, eivät ymmärrä mitään, sillä suljetut ovat heidän silmänsä, niin etteivät he näe, ja heidän sydämensä, niin etteivät he käsitä. Ei tule heidän mieleensä, ei ole heillä järkeä eikä ymmärrystä, että sanoisivat:...lankeaisinko maahan puupölkyn eteen!" (Jes.44:10-19). Maa-planeetalla suurin osa ihmiskuntaa kautta historian on sokeudessaan sielunvihollisen salakavalan eksytyksen seurauksena sortunut palvelemaan kuvapatsaita sekä erilaisia uskomuksia: itse asiassa katolinen kirkko, sekoitus kristillisyyttä sekä pakanuskontoja, on selvä osoitus siitä, että epäjumalia ei kumarreta vain ns. pakanauskonnoissa, vaan myös kristillisyyden nimeä kantavassa maailmanlaajuisessa Paavin kirkossa sekä kyseisen kirkon harhaopetuksen tähden tämän päivän kaikissa kirkkokunnissa sekä herätysliikkeissä. Syy erilaisten uskontojen valtavaan menestykseen, myös valhekristillisyyden kukoistukseen, on yksinkertainen - ihmiset eivät tahdo alistua Raamatun Jumalan auktoriteetin alle ja siksi mieluummin sielunvihollisen eksytyksen seurauksena, usein itsekkään sitä ymmärtämättä, tahtovat mieluummin kehitellä itse oman uskontonsa, jossa he itse voivat sanella säännöt, tai sitten lisätä Raamatun uskoon jotakin omaa. Mestarillisesti saatana on ylistänyt ihmistä ihmiselle itselleen - sen seurauksena maa-planeetta on täynnä ihmisten itsensä luomia uskontoja jotka vievät kadotukseen ja näin täyttävät perkeleen Jumalanvastaiset tarkoitusperät ihmisten suhteen.

Sielunvihollinen on hyökännyt raivoisasti Raamattuun pitäytyvän kristillisyyden kimppuun myös julkijumalattomien kautta väittäen valheellisesti, että Jumalan pelastussuunnitelma (joka alkaa Mooseksen kirjan ensimmäisestä jakeesta loppuen Johanneksen ilmestyksen viimeiseen jakeeseen) kokonaisuudessaan olisi vain kopioitu muista pakanallisista uskonnoista. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, sillä Raamatun ensimmäiset sivut (1 Moos.1:1-2) kertovat luomistapahtuman ja näin ollen se sijoittuu aikojen alkuun ennen mitään muuta uskontoa. Vaikka sielunvihollinen tieteen sekä eri uskontotutkijoiden kautta väittää valheellisesti Raamatun tekstien sekä ilmoituksen olevan vain kopiota pakanauskonnoista, todellisuudessa asia on päinvastoin - sielunvihollinen on itse eri uskontojen kautta luonut omia versioitaan Jumalan tahdosta ennen kuin näitä oltiin edes kirjoitettu Raamattuun. Saatana on valheiden mestari (Joh.8:44) ja siksi sen luomat uskonnot, jotka sisältävät paljon samankaltaisuuksia aidon JHVH- uskonnon kanssa, saattavat joidenkin mielestä todistaa Raamatun olevan vain plagioitu monelta osin pakanuskonnoista. Tähän kaikkeen löytyy kuitenkin yllättävän yksinkertainen selitys - Jumalan pelastussuunnitelma on suurelta osin ollut Taivaassa langenneen enkelin (Kointähti - Lusifer) tietoisuudessa aina siitä asti, kun se käärmeen muodossa houkutteli Eevan syömään kielletyn puun hedelmää paratiisissa. Koska se jo tuosta ajasta lähtien (1 Moos.3:15) on ollut tietoinen, antoihan Jumala jo Eedenissä tiedoksi "käärmeen päänpolkemisen" (eli sen tappion), on sielunvihollinen eksyttäen ihmiskuntaa luonut omat versiot luomisesta, kymmenestä käskystä, Jumalan Pojan neitseellisestä syntymästä, ylösnousemuksesta sekä muista Raamatun opetuksista ennen kuin näitä oltiin edes kirjoitettu Raamatun lehdille. Vaikka eri uskontojen tutkijat väittävät joidenkin pakanauskontojen syntyneen ennen useita Raamatunkirjoituksia (Raamattu koostuu 66 eri kirjasta), joka onkin totta, ei se poissulje sitä tosiasiaa, että saatana sitä ennen tietoisena Jumalan suunnitelmista loi etukäteen uskontoja, jotka matkivat Jumalan pelastussuunnitelmaa, ja näin ollen valheen kaikella voimalla syyttää nyt tänä päivänä Kirjoituksiin pitäytyvää kristillisyyttä plagioinnista, vaikka todellisuudessa itse on varastanut Pyhän Jumalan ajatuksia.

Se kuka kirjoittaa ensin, tai tekee jotakin ensin, ei tarkoita sitä, että alkuperäiset ajatukset olisivat sen joka ensiksi kirjoitti ja toteutti jotakin. Saatana, Jumalan entisenä mahtavana enkelinä (Hes.28:14-15), oli siis tietoinen Jumalan suunnitelmista, ja ennen kuin monia Raamatun tekstejä kirjoitettiin, se ehätti luomaan uskontoja, jotka pääpiirteittään matkivat Korkeimman pelastussuunnitelmaa ennen kuin niitä edes kirjattiin Raamatun lehdille. Vanha testamentti kirjoitettiin noin vuosina 1000–160 eaa, ja monissa sen kirjoissa on eri-ikäisiä kerrostumia.Siihen kuuluu 39 (Vulgatassa 46, ortodoksisessa Raamatussa 51) kirjaa. Niiden alkuperäinen kieli oli enimmäkseen heprea, arameaa esiintyy vain muutamissa kirjakääröissä. Vanhan testamentin alun Toora eli viisi Mooseksen kirjaa saivat kanonisen muotonsa 300-200-luvuilla eaa, ja koko Vanha testamentti noin vuonna 100 jaa. Uusi testamentti kirjoitettiin noin vuosina 50–150. On siis täysin selvää, että koska kirjoitetun muotonsa Raamattu sai varsin myöhään - ehti sielunvihollinen luoda maapallolle uskontoja, joissa on paljon samaa kuin mitä kristinuskossa.

Maailmassa tapahtuu tälläkin hetkellä paljon ihmisten keskuudessa tällaista ajatusten sekä ideoiden hyväksikäyttöä (varastamista) ja siksi maailmanlaajuisesti on tullut käytännöksi patentoida keksintöjä, ettei kukaan muu kuin ajatusten alkuperäinen luoja pääsisi niistä hyötymään. Kuitenkin tässä maailmanajassa paljon varastetaan ihmisten keskuudessa (bisnesmaailmassa valitettavan yleistä) keksijöiden ideoita ja pohjimmiltaan samasta ilmiöstä on kysymys, kun käsittelemme uskontoja jotka ovat syntyneet ennen Raamatun Kirjoituksia. Saatana on yksinkertaisesti varastanut Kaikkivaltiaan Pyhän Jumalan ajatuksia ja luonut harhauttaakseen ihmiskuntaa niistä omia versioitaan ennen kuin edes Raamatun useita kirjoituksia on kirjattu profeettojen sekä apostolien toimesta Kaanoniin. Uskonnot, joissa on paljon yhtäläisyyksiä Raamatun kokonaisvaltaisen opetuksen kanssa, ja jotka ovat syntyneet ennen monia Raamatun tekstejä, ovat siis vain selvä osoitus siitä, että saatana valheen mestarina on hyväksikäyttänyt (varastanut) Jumalan ajatuksia. Paavali kirjoittaakin tästä langenneesta enkelistä osuvasti: "Saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi." (2 Korl.11:14).

Suomessa toimiva "Vapaa ajattelijoiden liitto ry" on saatanan valheiden vaikutuksesta hyökännyt valitettavan tehokkaasti Raamatullisen kristillisyyden kimppuun. Sen lisäksi, että kyseinen yhdistys on tehnyt maassamme erilaisia Raamatun kristillisyyteen kohdistuvia näyttäviä iskujaan (Jumalaa ei ole - kampanja sekä Raamattujen vaihtaminen pornolehtiin jne. ), se internetsivuillaan Prof.V.T Aaltosen laajan artikkelin kautta hyökkää kristinuskon kimppuun väittäen, että pakanauskonnot ennen Raamatun kirjoituksia olisivat todiste siitä, että kristillisyys on plagioinut opetuksensa muista pakanauskonnoista. Kyseisessä artikkelissa, joka on saanut lukemattomia ihmisiä eksytyksen valtaan, mainitaan mm. seuraavaa: "On suorastaan hämmästyttävää havaita, miten paljon eri uskonnoissa on yhteisiä piirteitä ja miten paljon kristinoppiimme sisältyy pakanallisia mysteerioita, ihmeitä ja myyttejä. Mitä sanommekaan, kun saamme tietää alkeellisten ja vanhojen uskontojen tutkimuksen osoittaneen, että sellaiset uskomukset kuin Pyhä Kolminaisuus, ihmiseksi tullut Vapahtaja, neitseellinen syntyminen, toinen tuleminen, sakramentit, pyhien yhteys ym. ovat tai ovat olleet yleisesti omaksuttuja pakanamaailmassa aivan riippumatta kristinuskon vaikutuksesta. Ja mitä sanomme, kun saamme tietää, että »kymmenen käskyä» ovat olleet tunnetut jo muutamia vuosituhansia ennen kuin Jumala antoi ne Moosekselle. " (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Kyseinen internetsivustolla oleva artikkeli kertoo, kuinka "parsilaisten pyhien kirjojen Zend-Avestan mukaan Ormuzd loi maailman ja ihmisen kuutena aikakautena seuraavassa järjestyksessä: taivaat, vedet, maa, puut ja kasvit, eläimet ja ihminen. Kun luoja oli suorittanut työnsä, hän lepäsi. Toisten persialaisten tarujen mukaan mies ja vaimo ensinnä luotiin selkäpuolelta yhdistettyinä toisiinsa ja sitten Ormuzd erotti vaimon miehestä. — Etruskilaiset ja kaldealaiset kirjoitukset kertovat luomisesta pääpiirtein samaan tapaan kuin persialaiset. Luomisen jälkeen tapahtuneesta syntiinlankeemuksesta kertoo persialainen taru suurin piirtein samaan tapaan kuin vanha testamentti. Pahojen henkien pääruhtinas lähetti saatanan käärmeen hahmossa tarjoamaan ensimmäisille ihmisille hedelmiä ihmeellisestä puusta, joka takasi kuolemattomuuden, ja he lankesivat kiusaukseen. Babylonialaiset tunsivat saman legendan luomisesta ja syntiinlankeemuksesta ainakin 1500 vuotta aikaisemmin kuin heprealaiset. Paratiisimyytti eli taru »kultaisesta ajasta» ennen syntiinlankeemusta on ollut tunnettu monien vanhojen kansojen, kreikkalaisten, persialaisten, hindujen, kiinalaisten, skandinaavien, meksikolaisten ym. keskuudessa." Vedenpaisumustaru on myös ollut laajalti levinnyt ennen kuin heprealaiset tunsivat sitä. Vain egyptiläinen raamattu, joka on vanhimpia pyhiä kirjoja, ei kerro mitään vedenpaisumuksesta. Raamatun kertomus on saatu kaldealaisilta. Niin raamatussa kuin muinaisuskonnoissa usein esiintyvän luvun 7 johdosta huomautettakoon, että se on ikivanha pyhä luku, pohjana aurinko, kuu ja viisi kiertotähteä. Myös vanhan testamentin kertomus Baabelin tornista on laina kaldealaisilta. Saman tarun tunsivat hindut, meksikolaiset ym. Mitä Mooseksen Siinain vuorella Jumalalta saamiin laintauluihin tulee, on olemassa vanhempi auringon jumalaa Bacchusta koskeva legenda, jossa kerrotaan myöskin tämän jumalan lain olleen kirjoitetun kahteen kivitauluun. Raamatun kertomuksen Jumalaa vuorella koskeva osa on lainattu persialaisesta legendasta. Zoroasterista kerrotaan, että hänen ollessaan yhtenä päivänä rukoilemassa korkealla vuorella Herra ilmestyi hänelle ukkosen jyristessä ja salamain leimahdellessa ja antoi hänelle »lain kirjan». Zoroaster tuli alas vuorelta ja toi mukanaan paikalle kokoontuneille kuninkaalle ja kansalle tämän Ormuzdin ilmoittaman lain. Sille on annettu nimi Zend-Avesta (— elävä sana). Monilla muilla vanhoilla kansoilla esiintyy legenda, jonka mukaan ne ovat saaneet lakinsa jumalalta ja monissa kertomuksissa ilmoitetaan lain antamisen tapahtuneen vuorella pyhille miehille, kaikki tietenkin lakien arvovallan ja kunnioituksen tehostamiseksi." (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Saatanan valheen pettävästä vaikutuksesta Prof. V.T Aaltonen lähes mestarillisesti vertailee pakanauskonnossa olevia uskomuksia Raamatulliseen kristinuskoon "Sapatin vietosta mainittakoon, että kaikki vanhat kansat, myös vanhat heprealaiset, pitivät viikon seitsemättä päivää »pyhänä päivänä». Viikon päivät näet omistettiin auringolle, kuulle ja viidelle kiertotähdelle. Kiertotähdistä on seitsemäs päivä ikimuistoisista ajoista omistettu Saturnukselle. Esim. Homeros ja Hesiodos kutsuvat sitä pyhäksi päiväksi, samoin assyrialaiset. Israelilaisilla sapatti oli alkuaan omistettu paon muistolle Egyptistä (5. Moos. 5:12–15), mutta luomiskertomuksen lainaamisen jälkeen babylonialaisilta seitsemäs päivä pyhitettiin siksi, että luoja kuuden työpäivän jälkeen lepäsi seitsemäntenä (2. Moos. 20:11).Kristityillä oli aluksi vapaus pitää pyhänä viikon ensimmäistä tai seitsemättä päivää, kunnes keisari Konstantinus Suuri, auringon palvoja, määräsi ensimmäisen päivän pyhitettäväksi. Suuri pakanallinen auringon juhlan päivä muuttui siten kristilliseksi pyhäksi päiväksi." (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Prof.V.T Aaltonen väittää valheellisesti, että Raamatullinen usko on varastanut opetuksia sekä näkemyksiä pakanauskonnoista, vaikka kuten aikaisemmin olemme käsitelleet, on saatana kaiken valheen vaikutuksesta luonut tarkoitusperiänsä palvelemaan maapallolle uskontoja, jotka sisältävät Jumalan pelastussuunnitelman mukaista sisältöä eksyttääkseen maa-planeetan ihmisiä: "Monet vanhan testamentin tarut, sellaiset kuin Samsonia, Joonasta, Joosuaa ym. koskevat kertomukset ovat ikivanhoja eri tahoilla eri muodoissa esiintyneitä myyttejä. Muilla kansoilla nämä myytit ovat olleet jo paljon aikaisemmin kuin heprealaisilla. — Muuan hindulainen satu kertoo miehestä, nimeltään Saktideva, joka laivan haaksirikkoutuessa joutui mereen ja jonka suuri kala nielaisi. Kala joutui kalastajien pyydyksiin ja kun nämä aukaisivat sen vatsan, sieltä tuli esille Saktideva vahingoittumattomana. Kreikkalaisessa sadussa kerrotaan, että valas nielasi Herkuleen lähellä Joppaa, ja että Herkules oli valaan vatsassa kolme päivää. Kysymys on todennäköisesti vanhasta aurinkomyytistä; sen pohjana on auringon asema talvipäivän seisauksen aikaan, jolloin aurinko on kolme päivää ja kolme yötä »kalan vatsassa». — Kreikkalaisen Bacchuksen kerrotaan pysähdyttäneen auringon ja kuun liikkeen ja Buddhan oppilaiden mainitaan usein suorittaneen tämän ihmeteon. Sama myytti on ollut tunnettu vanhojen kiinalaisten ja meksikolaisten keskuudessa. — Eliaan taivaaseen nousu on sekin toisinto hindujen, kiinalaisten ym. kansojen mytologian samantapaisista ihmeistä. Tarinat ihmiseksi tulleista jumalista ovat vanhoina aikoina olleet yleisiä pakanakansojen uskonnoissa. Graves luettelee 20 Messiasta, Vapahtajaa ja Jumalan Poikaa, jotka ovat polveutuneet taivaasta, ottaneet päälleen ihmisen muodon ja jumaluutensa osoittamiseksi suorittaneet monia ihmetekoja. Nämä vapahtajat ovat laskeneet perustan ihmiskunnan pelastukselle ja pelastustyönsä suoritettuaan nousseet takaisin taivaaseen. Useat ovat syntyneet neitseellisesti ja monet on ristiinnaulittu. Jumalien, vapahtajien ym. neitseellinen syntyminen on ennen vanhaan ollut yleinen ilmiö. Muinaisessa Egyptissä mainitaan jumala Horuksen syntyneen neitseellisesti. Muita samalla tavalla syntyneitä ovat Krishna, Buddha, Attis, Romulus, Herkules, Persaeus, Eskulapius, Dionysos, Qetzalcoatl, Mithra, Zoroaster, Osiris, Konfutse, Fo-Hi, Platon, Pythagoras ja Ptolemaeus. Oma Kalevalammekin kertoo Väinämöisen syntyneen neitseellisesti. Primitiiviset kansat eivät yleensä ajattele lapsen syntyvän sukupuoliyhteyden seurauksena, vaan otaksuvat naisen tulevan raskaaksi »hengen» vaikutuksesta." (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Prof.V.T Aaltonen hyökkää myös itse Jeesuksen Kristuksen kimppuun väittäen, että oppi Raamatun Kristuksesta olisi vain kopiointia pakanauskonnoista: "Samanlaisia ennustuksia Messiaasta kuin vanhassa testamentissa on monissa egyptiläisten, kreikkalaisten, roomalaisten, meksikolaisten ym. kansojen pyhissä kirjoituksissa. Tavallista on edelleen, että enkelit, paimenet ja tietäjät esiintyvät vapahtajien syntyessä ja että heidän tähtensä silloin ilmestyy taivaalle. Esim. Konfutsen syntyessä »viisi viisasta miestä tuli kaukaa paikalle, pilvistä kuului taivaallista musiikkia ja enkelit näyttäytyivät». — Vanhoilla kansoilla oli yleinen usko — eikä tämä usko ole vieläkään kokonaan hävinnyt — että taivaankappaleet tai niiden asukkaat vaikuttivat ihmisten syntymään ja elämään maan päällä. Ihmisen hyvän tai huonon onnen uskottiin riippuvan hyvien tai huonojen tähtien esiintymisestä hänen syntymähetkellään. Esim. Zoroaster ilmoittaa »viisaille miehille», että »tulee syntymään vapahtaja, josta tähti ilmoittaa iltapäivällä». Jo kauan ennen Jeesuksen syntymää monien pakanallisten, Jumalien ja vapahtajien syntymäpäivänä pidettiin joulukuun 25 päivää. Sinä päivänä syntyivät Egyptin Bacchus, Kreikan Bacchus, Adonis, Krishna, Changti, Chris, Horus, Osiris, Buddha, Mithra, Sakia ym. Keisari Aurelius (270–275 jKr.) julisti v. 1274 joulukuun 25. päivän »voittamattoman auringon» syntymäpäivänä yleiseksi roomalaiseksi juhlapäiväksi ja neljänneltä vuosisadalta lähtien tämä pakanallinen juhlapäivä sitten vähitellen tuli kristillisen kirkon joulupäiväksi. Kuten edellä mainittiin, v. 534 paavi määräsi Jeesuksen syntymäpäiväksi joulukuun 25. päivän. Poikalasten surmaaminen vapahtajan tuhoamiseksi on sekin todettu yleiseksi myytiksi monilla vanhoilla kansoilla. Esim. intialainen kuningas Kansa saadakseen Krishnan surmatuksi antoi käskyn: »Etsikää kaikki pikkulapset, mitä on, ja surmatkaa armotta jokainen poikalapsi, jossa ilmenee joitakin suuruuden merkkejä». Ja samoin kuin Joosef pakeni perheineen Egyptiin, samoin kerrotaan mm. Krishnan vanhempien vapahtajalapsensa kanssa paenneen Gokuliin." (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Prof.V.T Aaltonen vääristää myös Raamatun opetukset Jeesuksen kiusauksista ja asettaa Kristuksen vain yhdeksi ristiinnaulituksi muiden lukemattomien joukossa: "Samaan tapaan kuin kerrotaan saatanan kiusanneen Jeesusta, kiusasi hän myöskin mm. Buddhaa, Zoroasteria ja meksikolaista Quetzalcoatlia. Buddhalle saatana lupasi kaikki maailman valtakunnat, mutta Buddha sanoi saatanalle kuten Jeesus »mene pois minun luotani». Muissa taruissa saatana epäonnistuu samalla tavalla. Saatana-käsitteen heprealaiset saivat Persiasta ja enkelit Babyloniasta sekä Persiasta. Kuten Jeesuksen, kerrotaan mm. Quetzalcoatlin paastonneen 40 päivää. Luku 40 on, kuten edellä jo mainittiin, yleinen mystinen luku vanhoissa kirjoituksissa. Uudessa testamentissa mainituista ihmeistä on tuskin yksikään sellainen, josta ei jo ennen olisi jossakin muodossa kerrottu muissa uskonnoissa. Kuolleita ovat herättäneet eloon Krishna, Horus, Marduk, Eskulapius ym. Samat jumalat ovat suorittaneet monenlaisia muita ihmetekoja, parantaneet sairaita, sokeita, kuuroja ym. Kreikkalainen Bacchus muutti veden viiniksi. Dionysos samoin muutti hänkin veden viiniksi ja ratsasti kahdella aasilla Dodonan temppeliin kuten Jeesus Jerusalemiin. Poseidon käveli veden pinnalla, Buddha lensi erään joen poikki, Pythagoras kulki ilmassa ja veden pinnalla, »heitti ulos perkeleitä» ja herätti eloon muutamia kuolleita. Hindujen Sakiasta (n. 600 vuotta eKr.) kerrotaan, että hän alkoi opettaa ja parantaa sairaita 28 vuoden ikäisenä. »Sokeaa näkivät, kuurot kuulivat, mykät puhuivat, halvaantuneet kävelivät ja rammat tervehtyivät», aivan niin kuin Jeesuksenkin aikaan. Graves mainitsee seuraavat 16 ristiinnaulittua vapahtajan (ajalta 1700–600 eKr.): Krishna (Intia), Hindul. Sakia (Intia), Tammuz (Syyria), Wittoba (Telingonese), Iao (Nepal), Hesus (kelttiläinen), Quetzalcoatl (Meksiko), Quirinus (Rooma), Prometeus (Kreikka), Thulis (Egypti), Indra (Tibet), Alkestos (Egypti), Atys (Fryygia), Chris (Kaldea), Bali (Orissa) ja Mithra (Persia). Vanhoista vapahtajista on — Gravesin mukaan — ainakin Krishnaa, Sakiaa, Bacchusta ja Prometeusta pidettävä historiallisina. Muiden historiallisuus on yhtä varma tai epävarma kuin Jeesuksenkin. Joka tapauksessa »vapahtaja» ihmisten syntien sovittajana oli ennen Jeesusta monilla tahoilla tunnettu oppi." (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Prof.V.T Aaltonen hyökkää kirjoituksessaan koko Jumalan alkuperäistä pelastussuunnitelmaa kohtaan: "Useiden Jeesuksen ristiinnaulitsemisen yhteydessä todettujen luonnonilmiöiden ym. tapahtumien kerrotaan esiintyneen myöskin pakanajumalien kuollessa. Niin esim. Krishnan kuollessa aurinko pimeni ja taivaasta satoi tulta ja tuhkaa. Buddhan kuollessa tapahtui valtava maanjäristys ja ukkonen jyrisi taivaalla, Osiriksen ja Caesarin kuolemaan liittyi auringonpimennys ja Prometeuksen kuollessa maa tärisi, haudat aukenivat jne. Monien pakanajumalien ilmoitetaan kolmantena päivänä kuolemastaan tai kolmen päivän jälkeen nousseen kuolleista. Tällaisia ovat mm. Horus, Osiris, Chris, Quirinus, Prometeus, Quetzalcoatl, Atys ja Mithra. Helvettiin astuivat mm. Krishna, Zoroaster, Osiris, Horus, Adonis, Bacchus, Herkules ja Quetzalcoatl. Yli 3000 vuotta vanha hindujen pyhä kirja kertoo, että Krishna »astui helvettiin puhutellakseen pimeyden vankilassa olevia tarkoituksenaan saada heidät käännytetyksi ja johdetuksi takaisin taivaaseen, ja hän halusi omalla kärsimyksellään lyhentää heidän rangaistusaikaansa». Kaiken lisäksi Krishna »kirkastettiin» kuten Jeesus ja hän ilmestyi ylösnousemisensa jälkeen opetuslapsilleen. Ylipäätänsä erityisesti Krishnan elämänvaiheet ovat hämmästyttävässä määrässä samanlaiset kuin Jeesuksen. Ainakin Krishnan, Buddhan, Zoroasterin, Sakian, Prometeuksen, Quetzalcoatlin, Laotsen ja Lao-Kiun kerrotaan lopuksi »nousseen taivaaseen». Kreikkalainen historioitsija Plutarkos kertoo, että Romulus nousi taivaaseen v. 713 eKr." (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Edes Herran ehtoollista ei tämä jumalaton Prof.V.T Aaltonen jätä käsittelemättä: "Myöskin Herran Ehtoollisen alkuperä on pakanallinen. Cicero mm. mainitsee siitä ja ihmetellen tätä toimitusta sanoo: »Miten ihminen voi olla niin hölmö, että saattaa kuvitella sen mitä syö olevan jumalaa?» Renan kirjoittaa mithraismista, joka syntyi Persiassa ja oli kristinuskon alkuaikoina laajalti levinnyt yli koko Rooman valtakunnan: »Sillä oli mystiset kokoustilaisuutensa ja pienten kirkkojen kaltaiset kappelinsa. Sen tunnustajia yhdisti toisiinsa voimakas veljeyden tunne; sillä oli ehtoollinen, niin samanlainen kuin kristillisten mysteerien ehtoollinen, ettei Justinus Marttyyri keksinyt sille muuta selitystä kuin että saatana oli pettääkseen ihmisiä päättänyt jäljitellä kristillisiä seremonioita ja siten varasti ne». Yhtenä esimerkkinä pakanauskontojen menoista mainittakoon, että mm. perulaisilla oli pyhä tilaisuus, jossa syötiin pyhitetyn lampaan verellä kostutettua pyhää leipää papin julistaessa: »Tätä leipää syödessänne muistakaa, että hänet, joka syö sen synnissä ja uskottomana, näkee Isämme, Aurinko, joka tulee rankaisemaan häntä hirveällä tavalla.» Villeillä kansoilla näyttää olevan yleinen sellainen käsitys, että syömällä jonkin eläimen tai ihmisen asianomaiseen siirtyy syödyn olion ominaisuuksia ja voimia. Tähän käsitykseen ei liity mitään uskonnollista sisällystä, se on tavallista taikauskoa." (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Lopuksi Prof.V.T Aaltonen kylvää myrkkyä jokaisen lukijansa ajatusmaailmaan: "Tutustumisen kristinuskoon tässä kysymyksessä olevalta puolelta luulisi johtavan ajattelevan ihmisen paremmin ymmärtämään mm. kaikkea sitä, mitä raamattumme kertoo Jeesuksen elämästä ja opetuksista. Tarvitsee ajatella vain niitä monia »vapahtajia», joiden on kerrottu jo kauan ennen Jeesusta mm. nousseen kuolleista. Vanhojen pakanallisten tarujen valossa Jeesuksen ylösnousemus tuntuu vallan »luonnolliselta» tapahtumalta. Ennen vanhaan oli yleinen usko 1. »tapa», että jumalat kuolivat ja nousivat kuolleista. Uskonnolla, jonka vapahtaja ei ollut noussut kuolleista, ei olisi ollut sanottavia mahdollisuuksia kilpailla pakanauskontojen kanssa, ts. Jeesuksen oli »pakko» nousta kuolleista. Samalla tavalla käyvät Jeesuksen jumaluus ja ihmetyöt sekä kolmiyhteys paremmin ymmärrettäviksi. Ovatko pakanauskontojen jumalat ja vapahtajat olleet historiallisia vaiko legendojen sankareita, se on tässä yhteydessä toisarvoinen kysymys." (Vapaa ajattelijoiden liitto ry / Prof.V.T Aaltonen)

Sielunvihollinen on mestarillisesti luonut elävän Raamatullisen uskon "kopion" luomalla maaplaneetalle suuria yhdyskuntia / yhteisöjä jotka harhaanjohtavasti väittävät olevansa Kristuksen asialla, vaikka todellisuudessa ajavat saatanan tarkoitusperiä. Saatana esiintyy Jumalana ja saa aikaiseksi lopunajan suuren eksytyksen josta Apostoli Paavali kirjoittaa: "Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen." (2 Tess.2:7-12). Perkele esiintyy valkeuden enkelinä (2 Kor.11:14) ja saa ihmiset suurilla ihmeteoilla kumartamaan häntä - kaikki ne joutuvat tämän eksytyksen valtaan jotka eivät ole perustaneet uskoansa Kirjoitettuun Jumalan Sanaan (Matt.22:29). Syntyy uusi maailmanjärjestys, jossa jokaisella johtajalla on oma henkiopas, jotka todellisuudessa ovat demonisia henkiä. Nämä tekevät työtä saatanalle jotta tämä saavuttaisi tavoitteensa maan päällä. Nämä henkioppaat antavat johtajille tietoa kuinka sielunvihollisen maailmanlaajuinen suuri eksytys toteutetaan poliittisesti, hengellisesti sekä taloudellisesti: syntyy New Age - valhekristuksen valtakunta, jossa on eri uskontoja ja jotka näin muodostavat lopunajan suuren babylonin (Ilm.17:5) johtajanaan katolinen kirkko.

Sielunvihollinen on tehnyt erilaisia valmisteluja lopunajan suurta sekä viimeistä näytelmää varten - yksi tällainen on kulisseissa hallitseva ns. Illuminati (Committee of 300, CRF, Bilderberger Group, Skull & Bones), joka koostuu lähinnä 33 - tason vapaamuurareista. Heidän illuminatin tavoitteet (Dr. John Colemanin mukaan) ovat seuraavat: Perustaa Maailmanhallinto (One World Government) ja Uusi Maailmanjärjestys (New World Order), mukaanluettuna järjestön johdolla toimiva yhdistynyt kirkko ja yhteinen valuuttajärjestelmä. Saada aikaan täydellinen kansallisten identiteettien häviäminen. Suunnitella ja toteuttaa kaiken uskonnon, erityisesti kristinuskon tuhoaminen. Poikkeuksena järjestön oma 'maailmankirkko', jonka avulla suunnitelma osaksi toteutettaisiin. Luoda tekniikka ja järjestelmiä, joiden avulla voidaan kontrolloida kaikkea ihmisten tekemistä. Pysäyttää teollistuminen ja ydinvoimatuotanto eli saavuttaa ns. jälkiteollinen nollakasvu-yhteiskunta. Rohkaista huumeiden käyttöä ja saattaa ne lopulta laillisiksi sekä saada pornografia hyväksytyksi yhtenä taidemuotona. Saada suurkaupungeissa aikaan väkiluvun vähenemistä, viime kädessä Pol Potin mallin mukaisilla väestönsiirroilla. Tukahduttaa kaikki tieteellinen tutkimus lukuun ottamatta sitä, jonka ILLUMINATI katsoo itselleen tarpeelliseksi. Huomion kohteena on erityisesti ydinvoiman käyttö. Saada aikaan (väestönkasvun hillitsemiseksi) 'rajoitettuja sotia' kehitysmaissa ja niiden seurauksena nälkää sekä noin 3 miljardin ihmisen kuolema vuoteen 2050 mennessä. Nämä suunnitelmat sisältyvät asiakirjaan nimeltä "Global 2000 Report", jonka sanotaan olevan eräiden USA:n hallituksen korkeiden virkamiesten hyväksymä. Heikentää ihmisten, varsinkin nuorten, moraalia ja johdatella heitä mm. Rock-musiikin kautta huumeisiin ja kapinointiin vallitsevia oloja vastaan. Tätä koskeva toteutussuunnitelma tunnetaan nimellä "Aquarian Conspiracy" (Vesimiehen ajan salahanke). Pitää ihmiset kaikkialla epävarmoina tulevaisuudesta aikaansaamalla kriisejä toisensa jälkeen ja sitten "käsittelemällä" näitä kriisejä. Panna alulle uusia kultteja ja tehostaa jo olemassa olevien toimintaa mukaan luettuna erilaiset rock-kulttuuriin sisältyvät kultinomaiset ilmiöt, tarkoituksella heikentää kristinuskon vaikutusta. Jatkaa kristillisen fundamentalismi-suuntauksen tukemista, koska sitä voidaan käyttää tukemaan Israelin sionistista valtiota. Levittää tietoa uusista kulteista ja toteuttaa erilaisia mielenohjaus-kokeiluja (Mind Control). Viedä uskonnonvapauden ideaa ympäri maailmaa tarkoituksella kaivaa maata olemassa olevien ja erityisesti kristinuskon alta. Ns. "Vapautuksen teologian" tukeminen on osa tätä työtä. Saada aikaan maailmantalouden täydellinen luhistuminen ja luoda totaalinen poliittinen kaaos. Ottaa hallintaan USA:n ulko- ja sisäpolitiikka. Antaa täysi tuki ylikansallisille instituutioille (YK, kansainvälinen valuuttarahasto, kansainväliset pankit) ja asteittain vähentää paikallisten instituutioiden vaikutusmahdollisuuksia. Tukea hallituksia, jotka pyrkivät tuhoamaan edustamiensa maiden suvereenisuuden. Organisoida maailmanlaajuista terrorismia. (Esim. Al-Qaida) Ottaa (ensinnä USA:n) kouluopetus haltuun päämääränä sen tuhoaminen alkaen peruskoulu- uudistuksista. Koko maailmaa vedetään kulissien takaa kuin "sätkynukkea" - valmistelut antikristuksen näyttävälle ilmestymiselle ovat alkaneet jo vuosikymmeniä sitten ja saavat huipennuksen tämän sukupolven eläessä.

Eksytyksen pauloihin eivät ole joutuneet vain eri kansojen johtajat saatikka vapaamuurarit, vaan lukemattoman suuri joukko ihan tavallisia ihmisiä - vallalla olevan median julistuksen tuloksena ihmiset maapallolla on johdettu ihannoimaan vääränlaisia arvoja ja sen seurauksena maailmassa vallitsee tällä hetkellä saatanan mestarillisesti luoma "hallittu kaaos". Televisio, radio, lehdet sekä internet ovat eksyttäjän toimesta muotoutuneet osaksi ihmisen arkipäivää, joita ilman hyvin harva enää osaa olla. Moraalittomien, seksuaalisuutta sekä väkivaltaa korostavien elokuvien ja televisiosarjojen saattelemana perkele on television välityksellä voitokkaasti astunut liian monen kotiin tuhoten avioliittoja sekä luonut tätä kautta turvattomuutta kasvamassa olevan sukupolvemme keskuudessa. Satelliittien kautta saatana tuo maailmanlaajuisesti kaikenlaista törkyä, pornoa, seksiä, väkivaltaa sekä yliluonnollisia asioita käsitteleviä "värväysdokumenttejään - ja elokuviaan" ihmisten olohuoneisiin ja näin Sakarjan ennustus kuvaa hyvin meille sitä, kuinka Kaikkivaltias Pyhä Jumala jo muinaisuudessa ilmoitti tulevia tapahtumia palvelijoidensa kautta ihmiskunnalle varoittaakseen sielunvihollisen eksytyksistä: "Ja hän sanoi: "Tämä on jumalattomuus." Ja hän paiskasi hänet sisälle eefa-mittaan ja paiskasi lyijypainon sen suulle. Ja kun minä nostin silmäni, näin minä, katso, kaksi naista lähtevän liikkeelle, ja niillä oli tuulta siivissään, ja niiden siivet olivat kuin haikaran siivet; ja ne kantoivat eefa-mittaa taivaan ja maan välitse. Niin minä sanoin enkelille, joka puhutteli minua: "Mihin ne kuljettavat eefa-mittaa?" Ja hän vastasi minulle: "Ne menevät rakentamaan hänelle huonetta Sinearin maahan. Ja kun se on valmis, lasketaan hänet sinne paikoillensa." (Sak.5:8-11). Eefa-mitta on on n.36-39 litraa eli television kuvaputken kokoinen - television kehityksen eräässä vaiheessa kuvaruudun ympärille (Telefunken / Loewe Optan) asennettiin lyijykansi estämään kuvaputkelle muodostuvan kuvan häiriöitä - kaksi naista kuvaa Isoa Britanniaa sekä USA:ta (heidän yhteistyöllään mm. Tel-Star niminen mannertenvälinen TV- satelliitti laukaistiin maata kiertävälle radalleen) - Tel-Star`ssa on laajalle levittäytyvät hontelon näköiset haikaramaiset "aurinkopaneeli- siivet" ja kyseinen satelliitti kiitää juuri maan ylimmässä stratosfäärissä eli kirjaimellisesti maan sekä taivaan välillä - sana Sinear merkitsee "kaunista esinettä". Televisiosta lähetettävien moraalittomien ohjelmien kautta sielunvihollinen valtaa jatkuvasti alaa ihmiskunnassa: Sakarjan saamassa näyssä hänelle sanotaan kysymys olevan jumalattomuudesta ja jokainen aikaansa seuraava Jeesuksen todellinen opetuslapsi päätyy samaan johtopäätökseen tarkkaillessaan kuinka tehokkaasti televisio-ohjelmat muovaavat ihmisten käsityksiä tässä lopunajassa oikeasta sekä väärästä.

Maailmallisen valtamedian ohessa sielunvihollinen valtaa alaa myös ns. kristillisen median kautta. Kaikki se ei ole kristillistä, mikä kantaa kristillisyyden nimeä - hyvä esimerkki tästä on suomalainen televisiokanava TV7. Se on kaapelikanava, joka näkyy kaikissa Suomen kaapeliverkoissa maksuttomana peruskanavana Vaasan seutua lukuun ottamatta (v.2010). Lisäksi kanavaa voi katsella ilmaiseksi internetistä, jossa yksittäisiä ohjelmia voi katsoa myös ohjelma-arkistosta. Vaikka TV7:n internetsivuilla annetaan ymmärtää, että toiminta olisi aatteellista Ristin Tuki Ry:n kautta kulkevaa toimintaa, on kysymyksessä kuitenkin raaka bisnes, joka tulee esille heidän sivustollaan varsin selvästi katsottaessa henkilöstön yhteystietoja - toimintaa johtaa Osakeyhtiö Lighhouse Networkin toimitusjohtaja. TV7 väittää valheellisesti toimintansa nojaavan vain ja ainoastaan Jumalan Sanaan, vaikka todellisuudessa kanava on vääränlaisen ekumenian äänitorvi - se pyrkii sulauttamaan eri suunnista tulevat kristityt yhdeksi kokonaisuudeksi vääristäen Jeesuksen ylimmäispapillisen rukouksen ("että he yhtä olisivat", Joh.17:11). Kanava tuottaa eri uskontosuuntien mukaista ohjelmistoa väittäen valheellisesti tämän olevan Raamatun mukaista toimintaa, jonka tarkoitus olisi saada kristityt oppimaan toisiltaan rakentumista yhdeksi Kristuksen ruumiiksi - mutta todellisuudessa se on saatanan luoma illuusio, jonka tarkoitus on koota valhekristityt "saman lipun alle" osaksi maailmanlaajuista porttokirkkoa (Ilm.17:5). TV7:n toiminta on New Age- oppiin pohjautuvaa toimintaa, jonka tarkoitus on saada eri uskontokunnat "saman jumalan äärelle" ilman mitään riitaisuuksia tai oppikiistoja. Kanava on todella tehokas ase saatanan käytössä lopunajan suuressa eksytyksessä ja käytännössä sen toiminta ei perustu kokonaisvaltaiseen Jumalan Kirjoitettuun Sanaan, vaan humanistiseen New Age- oppiin. Rakkauden nimissä kanava lähettää ohjelmia, joiden tarkoitus on saada yhteissopua aikaiseksi kirkkokuntien sekä herätysliikkeiden taholla ja näin siitä on tullut erilaisten oppien sulatusuuni - aivan kuten sielunvihollinen lopunajan suuressa eksytyksessä haluaakin. Koska kysymys on saatanan aikaansaamasta mestarillisesti valheesta, on selvää, että suurin osa suomalaisista itseään kristityiksi nimittävistä ihmisistä hyväksyvät sen, eivätkä vain hyväksy, vaan vieläpä suosittelevat ymmärtämättömyydessään tätä New Age-kanavaa ystävilleenkin. Aito, vain Raamatun oppiin pitäytyvä Jeesuksen opetuslapsi katsoessaan TV7:n tuontoa, ymmärtää varsin pian sen maailmallisuuden sekä Raamatunvastaisuuden. Siellä toki on joukossa joitakin Raamatullisiakin ohjelmia - saatanan luomissa valheissa aina on jotakin totuutta kylvetty sekaan valheeseen - mutta esim. Bisnesmies Benny Hinnin täydellisen epäraitis julistus armolahjoista toistuvasti kyseisellä kanavalla, naissaarnaaja (Raamattu opettaa, että vain miehet voivat opettaa, 1 Tim.2:12) Joyce Meyerin opetukset jotka sotivat Raamatun kokonaisilmoitusta vastaan (eikä asiaa yhtään paranna se, että tämä henkilö esiintyy aina huolellisesti meikattuna sekä koruihin puettuna ja näin osoittaa jo pelkästään ulkoiselta olemukseltaan olevan "maailmallisen hengen vallassa", 1 Piet.3:3) ja lisäksi lukemattomat muut ohjelmat, joissa selvästi paistaa läpi ajan trendit, eli - Raamatun kokonaisvaltaisen opetuksen olemattomuus sekä sen tekstien lähes törkeä vääristäminen. Koska ohjelmat kanavalla ovat vain kirkkokuntien sekä herätysliikkeiden julistuksen esilletuomista, eikä Raamatun opetuksen mukaisen todellisen Jumalan Seurakunnan (joka koostuu vain uudestisyntyneistä Jeesukseen uskovista eikä kirkkokunnista saatikka herätysliikkeistä), on sanomattakin selvää, että TV7 ei ole johdattamassa katselijoitaan aitoon kristinuskoon, vaan maailmanlaajuiseen porttokirkkoon, joka koostuu kaikista eri uskontosuunnista. New Age elää ja voi hyvin TV7:n kautta tulevissa ohjelmissa - onhan kyseinen kanava humanisuuden sanansaattaja. Jeesus opetti, että tulee tarkastella "hedelmiä" (Matt.7:16) ja kun tarkastelemme TV7:n toimintaa maassamme, joka erityisesti viime vuosina on laajentanut huomattavasti toimintaansa, joudumme esittämään kysymyksen: onko kyseisen kanavan aikaansaannoksena Raamatunmukainen kristillisyys kasvanut vai vähentynyt ajassa jossa elämme? Valitettavasti luopumus Suomen maassa on todellisuutta ja TV7 siinä "humanisuuden sanansaattajana" antaen oman panoksensa Raamatun tekstien vääristämisessä - kyseinen kanava ei ole Jumalan, vaan saatanan asialla. Jos se olisi Jumalan asialla, kuten se itse harhaanjohtavasti väittää, se ohjelmatuotannossaan hyväksyisi vain ohjelmat, jotka pitäytyvät kokonaisvaltaiseen Raamatun opetukseen, eikä sallisi kanavalta tulevan Benny Hinnin tai Joyce Meyerin kaltaisia julistajia. Kanava suosii myös Leo Mellerin julistusta, vaikka tämä on aikaisemmin profetioissaan "karahtanut kiville" lukemattomia kertoja: 1993 Leo Meller puhui veret seisattavan puheen Palestiinan valtion syntymisestä. Hän väitti valtion syntyvän 13.12-1998 - jota tietenkään ei tapahtunut. Kasetillaan "EUROOPAN HENKIRUHTINAS SUOMEN EDUSKUNNASSA JA KIRKOLLISKOKOUKSESSA", hän mainitsee mm. 1.1-1999 Suomessa koetaan 80% inflaatio - jota ei tietenkään tapahtunut. Vuonna 1977 hän julisti, että MIKROSIRUA, (pedon merkkiä), aletaan laittaa ihmisiin 1998 ja projekti on saatettu päätökseen vuoteen 2001 mennessä - jota ei tietenkään tapahtunut. Vuonna 1989 hän sanoi, että CRACK- huumetta myydään vuoden päästä, eli vuonna 1990 kioskeissamme kautta maan- jota tietenkään ei tapahtunut. TV7 suosii ohjelmatuotannossaan julistajia sekä opetusta, joka ei kokonaisvaltaisesti perustu Raamatun teksteihin (osittain kylläkin), ja näin se osoittaa olevansa perkeleen asialla, joka aikojen alusta asti on pyrkinyt vääristelemään Jumalan Sanaa. Raaka bisnes, harhaopettajien suosiminen, vääränlaisen ekumenian hengessä toimiminen sekä kokonaisvaltaisen Raamatun opetuksen laiminlyöminen tekevät tästä kanavasta valhekristillisyyden tyyssijan.

Viimeisinä vuosikymmeninä ihmiset kautta maailman ovat tehneet itsestään internet-riippuvaisia - lähes kaikki toimii sen välityksellä. Saatana sai Aadamin sekä Eevan lankeamaan Eedenissä olevan "hyvän sekä pahantiedon" puun hedelmän syömisestä. Paratiisissa ihmiselle annettiin mahdollisuus valita, olla syömättä ainoasta puusta, josta Jumala oli kieltänyt syömisen - mutta houkutus oli liian suuri ja Eeva käärmeen houkuttelemana sortui kapinointiin Korkeinta vastaan: "Vaimo näki, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella ja suloinen puu antamaan ymmärrystä"(1 Moos.3:6) ja aivan samalla tavalla "Paratiisin käärme" houkuttelee nyt tämän päivän ihmisiä saamaan "ymmärrystä" - tuloksena on internet, jonka kautta on mahdollista saada enemmän tietoa kuin sitä pystyisi kukaan käsittelemään ja näin ihmiskunta on langennut nyt samaan perkeleen ansaan tahtoessaan tulla viisaaksi sekä tietoiseksi lähestulkoon kaikesta kuin Aadam sekä Eeva Paratiisissa. Internetin ansiosta pahuus on saanut uudet kasvot: kodit hajoavat koska puolisot metsästävät internetin kautta itselleen salaisia rakastelukumppaneita, internetin kautta homous on pandemian lailla levittäytynyt todelliseksi vitsaudeksi koko maapallolla, internetin kautta leviävä rikollisuus on kasvanut räjähdysmäisiin mittoihin - lähes jokainen pääsee halutessaan käsiksi tietoihin, joilla voi olla turmiolliset vaikutukset hänelle itselleen sekä lähiympäristölle. Kontrolloimaton sekä hallitsematon internetin käyttö on muodostunut sairaaksi nettiriippuvuudeksi liian monen kohdalla: sielunvihollinen on aikaansaanut ihmisissä riippuvuuksien aallon - keskusteluriippuvuus, nettipeliriippuvuus, nettirahapeliriippuvuus, nettiseksiriippuvuus, nettiseurustelu, verkkoyhteisönriippuvuus, informaatioriippuvuus, surffailuriippuvuus sekä yleinen tietokoneriippuvuus. Alan kirjallisuudessa nettiriippuvuuden oireita kuvataan seuraavasti: ei pysty kontrolloimaan Internetin käyttöään - tulee levottomaksi, ellei pääse lukemaan sähköpostia vähintään kerran päivässä - jää yhteyteen pitemmäksi aikaa kuin oli tarkoitus ja menettää ajantajunsa - ei pidä taukoja nettiä käyttäessään - tuntee tarvetta käyttää Internetiä yhä enemmän saadakseen tyydytystä - tuntuu siltä, että verkossa on liian monta kiinnostavaa www-sivustoa, jotta malttaisi lopettaa niiden selaamista - tuntee vieroitusoireita, kun ei ole verkossa - ärtyy, jos joutuu lopettamaan Internetin käytön - tuntee syyllisyyttä, eikä siedä arvostelua omasta Internetin käytöstään - laiminlyö liikunnan - laiminlyö ruokailun tai siirtyy syömään monitorin edessä - laiminlyö ihmissuhteet, työn tai opiskelun Internetin käytön vuoksi - käyttää Internetiä yli varojensa - käyttää Internetiä paetakseen ongelmia tai kohentaakseen mielialaansa ja valehtelee perheensä jäsenille ja ystäville peittääkseen käytön laajuuden. Internetin käytön orjuuttavasta vaikutuksesta kertoo Asko erään tutkimuksen yhteydessä: "Pari kuukautta sitten tajusin miten tyhmä olin ollut. Eihän tuosta ole ollut minkäänlaista hyötyä, ajan olisi voinut viettää vaikka kavereiden kanssa kahvilla. Vähensin netin käyttöä, yritin tutustua uusiin ihmisiin, mutta turhaan: torjumisen pelko oli liian suuri ja koska netissä sillä ei ole niin hirveästi väliä, niin menin takaisin sinne piiloon, pakoon todellisuutta. Vaikka kuinka haluisinkin, niin en pääse tästä 'helvetistä' eroon mitenkään. Säälittävä elämä tosiaankin, mutta minkäs sille voi. Olen heikko ihminen, joka on antanut netin ottaa vallan itsestään samalla tuhoten elämäni." (Asko, Prevnet-palaute 1998.) On todennäköistä, että lähitulevaisuudessa, virtuaalitekniikan kehittyessä reaalimaailma ja virtuaalimaailma voidaan yhdistää kokonaan. Virtuaalitodellisuudesta tulee olotila, jossa ihminen pystyy saamaan kaikkien aistiensa kautta hyvää oloa ja elämyksiä. Virtuaalitodellisuudesta kehittyy viihdemaailman seuraava "killer application" television, videot ja pelikoneet korvaava tai niiden rinnalle nouseva multimedialaite - internet on yksi saatanan mestarillisesti luoma "työkalu" lopun ajan suuressa eksytyksessä". Vain hyvin harva osaa käyttää internettiä oikein, sillä kaikkialla siellä, missä ihmiselle tarjotaan rajaton määrä tietoa, on sielunvihollinen läsnä kuten tämä oli houkutuksineen läsnä Paratiisissa. Todelliset Jeesukseen uskovat ymmärtävät Raamatun opetuksien valossa suodattaa näkemäänsä sekä lukemaansa kaikkialla siellä missä kulkevatkin, mutta kaikki ne, jotka eivät tiedä Kirjoituksien ensiarvoisen tärkeistä opetuksista, ovat vaarassa sortua perkeleen ansaan nimeltä internet. Lähes rajaton tieto, porno, väkivalta sekä muu moraalittomuus uppoaa kuin "kuuma veitsi sulaan voihin" kaikkialla siellä, missä ei rakasteta Jumalan totuuksia: "Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen. (2 Tess.2:11-12).

Maailmalliset radiokanavat lähettävät vuorokauden ympäri maailmallisia ohjelmiaan eksyttäen ihmisiä vieraantumaan totuudesta joka löytyy Raamatusta. Musiikki - joka hallitsee radiokanavia - on sielunvihollisen inspiroimaa; seksistä, väkivallasta sekä vääränlaisesta rakkaudesta kertovaa musiikkia. Sielunvihollinen eli saatana on synnyttänyt maapallolle erilaisia musiikkityylejä ja niillä hullaannuttanut ihmiset vaikutuspiiriinsä: rock / pop-musiikki on syntynyt Länsi-Afrikan 1400- luvun orjakulttuurissa, josta se vietiin Länsi - Intiaan ja Amerikan Yhdysvaltojen eteläosaan. Alkukantaiset, käsin tehdyt instrumentit vaihtuivat myöhemmin klarinettiin, trumpettiin, kornettiin ja pasuunaan pianon, kitaran, banjon, bassoviulun ja rumpujen muodostaessa "rytmiryhmän". Blues on afroamerikkalaisen musiikin tyylilaji, joka kehittyi Yhdysvalloissa 1800-ja 1900-luvun vaihteessa mustan väestönosan keskuudessa. Se syntyi afroamerikkalaisen hengellisen musiikin, työlaulujen ja valkoisten Britanniasta tuotujen kerronnallisten balladeiden pohjalta. Blues vaikutti suuresti ensin jazzin ja bluesgrassin syntyyn, ja myöhemmin se oli perustana rhytm and bluesin ja rockmusiikin synnyssä. Rap eli hip hop -musiikki on 1970-luvulla New Yorkissa afroamerikkalaisten ja latinalaisamerikkalaisten keskuudessa syntynyt populaarimusiikin tyyli, joka on kehittynyt lähinnä soulin ja funkin pohjalta. Hip hopille on tunnusomaista loppusoinnullinen ja rytminen puhelaulu eli räppäys (engl. rapping) sekä toisten kappaleiden lainaaminen eli samplaaminen (engl. sampling). Metallimusiikki, toisinaan myös heavy metal, tunnetuimman alalajinsa mukaan, on sävyltään hyökkäävää ja raskassointista populaarimusiikkia, johon kuuluvat tyypillisinä piirteinä intensiiviset rytmit, sähkökitaran särösoundi ja monesti myös sanoitusten synkät aiheet. Tyylilaji kehittyi 1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alussa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Sen juuret ovat blues-rockissa ja psykedeelisessä rockissa. Allmusicin määritelmän mukaan ”kaikista rock and rollin alalajeista metallimusiikki on äärimmäisin, kun puhutaan äänenvoimakkuudesta, miehisyydestä ja mahtipontisuudesta”. Viime vuosikymmeninä musiikkimaailman turmiollisuutta on ylväästi edustanut Black Metal-musiikki, jonka edustajat usein itse myöntävät julkisesti olevansa saatanan asialla. Shining on yksi demonisimmista lauluyhtyeistä, joka julkisesti on myöntänyt, että haluaa mahdollisimman monen musiikkinsa kuuntelun myötä satuttavan itseään, sekoavan, käyttävän huumeita itsetuhotarkoituksessa, ja lopulta tappavan itsensä. Heidän ainoa tavoitteensa on levittää maailmaan pahuutta, sekopäisyyttä, mielisairautta, masennusta, että ihmiset ottaisivat Shiningista vaikutteita, tekisivät itsemurhia, ja satuttaisivat itseään kaikin mahdollisin keinoin. Maailmallisen musiikin kautta sielunvihollinen on onnistuneesti myrkyttänyt valtaosan ihmiskuntaa kääntymään rakkaudellista Jumalaa vastaan ja tämän se on tehnyt historian saatossa ensisijaisesti radion, mutta myös muun median kautta. Monet aliarvioivat musiikin vaikutusta, ja täten ovat täysin ymmärtämättömiä sille, että jo 1800-luvulla todettiin kuinka musiikki vaikuttaa ihmisen verenpaineeseen sekä aineenvaihduntaan. Ihmisen psyykkinen vireystila vaikuttaa hänen fysiologisiin toimintoihinsa ja fysiologinen vireystila taas hänen psyykkisiin toimintoihinsa. Musiikki stimuloi ihmistä yhtaikaa sekä psyykkisesti, että fyysisesti. Kun maailmallisten radioiden kanavilla soivat syvyydestä nousevat "hitit", ne vaikuttavat kuulijoihinsa enemmin kuin monet arvaavatkaan - liian monet suhtautuvat musiikkiin liian kevytmielisesti, mutta se on vain osoitus siitä, että sielunvihollisen mestarillisesti punoma juoni tämän erään viihteenhaaran kautta on päässyt päämääräänsä. Kaikki ne jotka vähättelevät musiikin merkitystä hengellisessä sodankäynnissä, ovat tietämättömiä siitä, että musiikin avulla vallattiin aikoinaan Jerikon kaupunki (Joos.6:20), paha henki poistui saulista kun Daavid soitti kannelta (1 Sam.16:23), vankilan ovet avautuivat kun Pietari ja Silas ylistivät Jumalaa (Apt.16:25-26) ja edes Taivaassa musiikki ei ole taaksejäänyttä "historiaa" vaan sielläkin veisataan sekä ylistetään (Ilm.15:3). Yksikään joka ymmärtää musiikin suuren merkityksen ihmiselämässä, ei aliarvioi sen valheellista vaikutusta silloin, kun se on valehtelijoiden isän, eli saatanan käsissä - yksikin laulu, joka ei sanomallaan ylistä Jumalan Poikaa Jeesusta Kristusta ei ole sovelias uudestisyntyneen korville, eikä sellaisen kuuntelemista voi yksikään uudestisyntynyt suositella kenellekään lähimmäisilleen, riippumatta siitä, ovatko he uskossa elävään Vapahtajaan vai eivät. Sielunvihollinen ei yritä saavuttaa ihmisiä vain maailmallisten radiokanavien kautta, vaan myös valhekristillisyyttä edustavien radiokanavien aalloilla. Suomessa toimiva Radio Dei lähettää kanavansa kautta paljon hyviä keskustelu / opetusohjelmia, mutta kuitenkin samanaikaisesti suosii maailman hengestä syntyneitä lauluja, joiden turmiollista vaikutusta jo edellä käsittelimmekin. Näin huomaamme, että Johanneksen näkemän lohikäärmeen, eli perkeleen valta on lokeroitunut myös sinne, jotka väittävät olevansa Jumalan asialla. Radio Dei mainostaa itseään puhtaasti kristillisenä kanavana ja kuitenkin soitattaa kanavallaan maailmallista musiikkia - tämä ei ole selitettävissä mitenkään muuten kuin siten, että kyseinen kanava on sielunvihollisen pauloissa, joko tahtoen tai tahtomattaan.

Saatana pyrkii vääristelemään Jumalan kirjoitetun Sanan - se pyrkii tekemään sen ymmärtämisen mahdollisimman vaikeaksi, vaikka todellisuudessa Raamatun tekstit ovat yksinkertaisen selkeitä käsittää: "Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, EI OLE SINULLE VAIKEA TÄYTTÄÄ eikä liian kaukana. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: 'Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?' Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: 'Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?' Vaan sana on sinua aivan lähellä, sinun suussasi ja sydämessäsi, NIIN ETTÄ VOIT SEN TÄYTTÄÄ" (5 Moos.30:11-14). Tulipunainen lohikäärme, sielujen armoton vihollinen eli perkele, pyrkii vääristämään Jumalan suorat tiet mahdollisimman mutkaisiksi hänen palvelijoidensa kautta, kuten seuraavasta Pietarin lauseesta ymmärrämme hänen moittiessaan erästä hänen aikansa vääristelijää: "Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?" (Apt.13:10). Valtakristillisyyden sananjulistajat, nuo, joita mainostetaan mediassa näkyvästi ja jotka ovat saaneet taaksensa ihmisten enemmistön, pyrkivät opetuksillaan orjuuttamaan kuulijansa riippuvaisiksi heihin itseensä eikä Kristukseen, ja oikein on Jeesus heistä sanonut: "Voi teitä, te lainoppineet, kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse te ette ole menneet sisälle, ja sisälle meneviä te olette estäneet." (Luuk.11:52). Jeremiaan tavoin voimme todeta lukemattomien sananjulistajien olevan saatanan asialla, sillä he pyrkivät julistuksessaan tekemään Raamatun ymmärtämisen sidotuksi vain heidän omaan tulkintaansa - tarkoituksella he vääntelevät Jumalan sanoja: "Te vääntelette elävän Jumalan, Herran Sebaotin, teidän Jumalanne, sanoja." (Jer.23:36). Sielunvihollisen voimat ovat kaikkialla siellä, missä ihmiset hakevat omaa kunniaansa, jonka he ovat tehneet mahdolliseksi ensin vääristettyään Jumalan ilmoituksen, sillä oikea Sanan palvelija asennoituu Johannes Kastajan lailla toimintaansa: "Hänen (Jeesuksen) tulee kasvaa, mutta minun vähetä." (Joh.3:30). Kaikki sellainen ns. hengellinen toiminta, joka tekee kuulijoista riippuvaisia sananjulistajiin eikä Kristukseen Jeesukseen, on tulipunaisen lohikäärmeen aikaansaannosta jonka tarkoitus on salakavalan kierosti orjuuttaa ihmiset palvomaan muuta kuin Kaikkivaltiasta Pyhää Jumalaa sekä Hänen Poikaansa Jeesusta Kristusta. Kaikki sellainen sanoma, tuli se sitten uskontojen, median, sananjulistajien tai lähimmäisten kautta - joka ei kirkasta yksin Jumalan salaisuutta Kristusta - on roskana heitettävä syrjään sillä alkuperä on tällöin aina valheiden isän aikaansaamaa petosta.

Paavali kirjoitti aikansa kristityille kirjoittaessaan sielunvihollisen toiminnasta: "sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat" (2 Kor.2:11) ja siksi todellinen Jeesuksen opetuslapsi ymmärtää perkeleen juonet eikä tietoisesti lähde leikkimään asioilla, joiden turmiollisen vaikutuksen hän tietää. Raamattu opettaa selvästi, että Jeesuksen opetuslapsi muuttuu Mestarinsa kaltaiseksi katsellessaan Häntä, joka Golgatalla uhrasi itsensä viattomana uhrina Häneen uskovien edestä ( 2 Kor.3:18). Tutkimalla ahkerasti Kirjoituksia, rukoilemalla sekä pyhityselämällä aito Jeesuksen opetuslapsi varjelee itsensä - Raamattu on hänen televisionsa, internettinsä sekä radionsa. Hän katselee haltioituneena Kristusta niin kuin jumalattomat televisiota, rukouksessa hän keskustelee Mestarinsa kanssa kuten jumalattomat internetin keskustelupalstoilla toistensa kanssa ja "taivaskanavalta" hän kuulee Mestarinsa äänen samalla tavalla kuin jumalattomat kuuntelevat maailmallista musiikkia antaen eksyttää itsensä. Aito Jeesuksen opetuslapsi ei tarvitse televisiota, internettiä saatikka radiota kuin ainoastaan tarpeellisiin asioihinsa, koska hänellä on Raamattunsa - sieltä hän ammentaa voiman päivän jokaiseen hetkeen ja Kirjoituksista hän kuulee Mestarinsa äänen, aivan kuten Jeesus lihansa päivinä oli opettanut: "Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua." (Joh.10:27).

Johanneksen näkemän tulipunaisen lohikäärmeen hyökkäykset eivät varmasti ole yhdellekään Jeesuksen opetuslapselle tuntemattomat, koska perkele vihaa jokaista aitoa Jumalan palvelijaa ja siksi vainoaa näitä mitä erilaisimmin tavoin. Jumalan lapsessa taistelee kaksi luontoa - uudestisyntynyt Jumalallinen ihminen sekä lihansa puolesta langennut Aadamin luonto. Apostoli Paavali kirjoitti: "Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni; sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin, mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on." (Room.7:21-23). Kaikkien kansojen eksyttäjä, Johanneksen näyssään näkemä tulipunainen lohikäärme, hyökkää viekkaasti ihmisen ajatusmaailmaan, vetoaa lihallisiin himoihin sekä inhimillisiin tarkoitusperiin tavoitteenaan synnyttää epäuskoa Jumalan lupauksiin ja näin viekoitella uskova horjumaan kohti iankaikkista tuhoa. Mestarillisesti se siteeraa usein Kirjoitettua Sanaa tarpeen vaatiessa vääristäen kuvan rakkaudellisesta Jumalasta - se kylvää ajatusmaailmaan arvostelun henkeä Korkeimman totuuksia sekä tarkoitusperiä vastaan. Kieroutuneesti se luo uhkakuvia ihmisen sisimpään pyrkimyksenään lamaannuttaa sekä alistaa ja samanaikaisesti se tarjoaa ulospääsyä kaikesta tästä niiden inhimillisesti upeiden ajatusten kautta, jotka se on ensin ihmisen ajatusmaailmaan kylvänyt. Se yrittää luoda pelkoa sekä turvattomuutta ja tätä kautta saada aikaiseksi epäluottamusta kaikkiin niihin lupauksiin, jotka Raamatussa on annettu jokaiselle Jeesukseen uskovalle. Se pyrkii vääristämään ihmismielessä Jumalan asettamia asioita - se on valheiden mestarin sotaa ajatusmaailmassa jota se käy jokaista Jeesukseen uskovaa kohtaan.

Jokaisessa ihmisessä, myös sinussa, on pimeä puoli? Osa sinusta, vaikka olisitkin Jumalan lapsi, rakastaa pahuutta! Se on valitettavaa, mutta se on TOSIASIA! Osa sinussa, "sinun lihallinen mielesi", haluaa tehdä kaikkea moraalitonta, haluaa ylpeillä saavutuksistaan, haluaa kokea seksin huumaa, haluaa rahaa ja sitä kautta valtaa sekä haluaa julistaa omaa herrauttaan, haluaa olla oman itsensä jumala: Room.7:14-23"Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, myyty synnin alaisuuteen. Sillä minä en tunne omakseni sitä, mitä teen; sillä minä en toteuta sitä, mitä tahdon, vaan mitä minä vihaan, sitä minä teen. Mutta jos minä teen sitä, mitä en tahdo, niin minä myönnän, että laki on hyvä. Niin en nyt enää tee sitä minä, vaan synti, joka minussa asuu. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei; sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu. Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni; sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin, mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on".

MUTTA SEN OSAN ON KUOLTAVA (Gal.6:14)! SYNNIN VOIMA ON VOITETTU GOLGATALLA JA GOLGATAN VOITTO ON MEIDÄNKIN VOITTOMME! Selvä käsky Raamatusta kaikuu tänäänkin halki avaruuksien suoraan sydämiimme. Se käsky kuulostaa vaikealta täyttää, ja sitä se onkin jos ymmärrämme sen väärin, mutta kuitenkin se on Jumalan käsky. Vain sitä noudattamalla ja siihen pyrkimällä voimme saavuttaa voiton synnin kahleista, jotka niin mielellään kietovat meidät otteeseensa. Se käsky kuuluu: Kol.3:5" Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne" Lailla Paavalin me joudumme toteamaan; Room.7:24 "Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?

LIHA EI VOI KOSKAAN ALISTUA JUMALAN TAHDON ALLE! SE ON MAHDOTTOMUUS! JUMALALLE MERKITSEE VAIN SYDÄMEN ASENNE JA SIKSI TODELLINEN SOTA KÄYDÄÄN JOKAISEN IHMISEN SYDÄMESSÄ: Room.7:25- 8:1-13" Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sen tähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. ... Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. " Suurin taistelumme, itse asiassa koko elämämme, pyörii vain ajatustemme ympärillä. Meillä jokaisella on oma pieni maailmamme, jonne ei näe kukaan muu ihminen - oma pieni turvallinen maailmamme.

On totta, että meidät tuomitaan tekojemme mukaan (Matt.16.27), mutta se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että niin teemme kuin uskomme. Me ihmisinä teemme vain sellaisia tekoja, KUIN HALUAMME TEHDÄ! Onnistuimme sitten siinä, tai emme, niin ne kuitenkin aina paljastavat "sydämemme tilan". Teoilla emme siis pelastu, mutta teot tulevat tuomitsemaan meidät. Meidän omat tekomme, koska ne ovat aina seurausta sydämemme tilasta. Ihmiset haluaisivat tehdä Jumalan tekoja, mutta mitä nuo teot ovat, joilla todellisuudessa on merkitystä? Niin kuin ihmiset aikoinaan kysyivät Jeesukselta, niin kysykäämme nyt samoin mekin: Joh.6:28-29" Niin he sanoivat hänelle: "Mitä meidän pitää tekemän, että me Jumalan tekoja tekisimme?" Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt."

On vain yksi ainut teko, jolla on todella merkitystä pelastumisemme kannalta: Room.3:23-28"Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen. Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei, vaan uskon lain kautta. Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja."

Uskon sota, missä se käydään? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin saamme vastauksen vain Raamatusta, koska vain Jumala näkee ihmisten sydämen puutarhaan. Sydämen puutarhaan, jossa todellinen taistelu käydään! Me ihmisinä arvioimme lähimmäisemme usein vain ulkokuoren mukaan, mutta Jumala ei tee niin. Jos Hän tekisi, meillä kenelläkään ei olisi mahdollisuutta pelastua. Todellista uskon sotaa ei käydä koskaan näkyvällä tasolla - se käydään aina sydämen tasolla! Jumala ei ole niinkään kiinnostunut näkyvistä teoista, kuin sydämen asenteesta. Voit seurata maailmassa vallitsevia sotia ja valtataisteluja. Voit uhrata aikasi seuraamalla poliitikkojen keinotteluja matkalla maineeseen. Muista kuitenkin, että todellista sotaa ei käydä maailman sotatantereella, ne ovat vain seurausta siitä, että ihminen on hyljännyt Jumalan. Jos todellinen sota käytäisiin siellä, niin silloin lihan teoilla olisi merkitystä. MUTTA RAAMATUN MUKAAN NÄIN EI OLE! Kaikki hyvät teot ovat aina seurausta oikeasta sydämen asenteesta ja samoin pahat teot ovat seurausta väärästä sydämen asenteesta. Teoilla on merkitystä, vaikkakaan ei niin suurta, kuin yleensä opetetaan. Meidän tulee kriittisesti tarkastella niin omia, kuin muidenkin ihmisten tekoja. Vaikka teoilla ei olekaan merkitystä pelastumisemme kannalta, niin niillä on merkitystä silloin, kun vielä vaellamme täällä ajallisessa ajassa. Teot paljastavat meille sydämemme asenteen ja antavat näin ollen meille itse kullekin aina parannuksen teon mahdollisuuden! Vaikka teot eivät pelasta, niin ne viestittävät meille sydämemme tilasta.

Raamattu kertoo meille, että vain uskolla on merkitystä pelastumiseemme! Samalla se kertoo meille myöskin sen, että TODELLISTA USKON SOTAA EI KÄYDÄ RUUMIILLISELLA TASOLLA - TODELLINEN USKON SOTA KÄYDÄÄN AINA AJATUSTASOLLA! Jumala ei taistele sinun ruumiistasi, vaan sydämestäsi! Me jokainen käymme kovaa taistelua sydämessämme! Me jokainen Jumalan lapsi haluaisimme, että sydämemme maaperästä kasvaisi Jumalan istuttamia puita, jotka tuottaisivat hyviä hedelmiä. Taistelu on kovaa usein niin rauhallisen ulkokuoremme alla, sydämissämme! Voimme ulkoisesti näyttää tyyneltä ja kuitenkin sisällämme myrskyää. Sielujemme vihollinen pyrkii saamaan jokaisen Jeesuksen oman pois Jumalan tahdosta. Sen me tiedämme jokainen. Mutta miksi saatana siinä niin useasti onnistuu? Tiedämmekö, miten hän sen tekee? Kun Jeesus tulee toisen kerran, tuleeko Hän noutamaan sinut ja minut, vai jäämmekö me tänne, kun todelliset Jumalan lapset nostetaan korkeuksiin? Kun Jeesus tulee, niin olemmeko me silloin saatanan eksytyksessä vailla mitään todellista Jumalan antamaa näkyä? Onko meillä mitään syytä odottaa Jeesuksen tuloa? Onko meillä asiat kunnossa Jumalan kanssa? Sama viesti, kuin Jumalalla oli Aamoksen kautta Hänen omalle kansalleen "aikoja sitten", tulee kuuluttaa myös tänä päivänä jokaiselle, joka sanoo kuuluvansa Jumalan kansaan. Tuon viestin tarkoitus on saada meidät miettimään sitä, olemmeko todella Hänen opetuslapsiaan? Tuo viesti ei ole tarkoitettu naapurillesi, vaan sinulle ja minulle:Aam.5:18"Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista. Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus"!

Luokaamme hetkeksi katseemme siihen, kuinka ovelasti sielujemme vihollinen pyrkii saamaan meidät eroon ainoasta todellisesta auttajastamme! Vain ymmärtämällä oma vajavaisuutemme ja Jumalan armon muuttava vaikutus yhdessä Hänen täydellisyytensä kanssa, sekä tapa, jolla sielujemme vihollinen yrittää jokaista Jumalan lasta eksyttää, voimme todellakin odottaa tuota ihanaa päivää, jolloin Jeesus Kristus on noutava omansa taivaan kotiin. Kun me ymmärrämme, että ainoa keino taistella omia himojamme ja sielunvihollista vastaan ajatusmaailmassamme on turvautua joka hetki Jeesukseen Kristukseen, niin silloin vasta voimme me, sinä ja minä, olla siinä joukossa, joka nostetaan Häntä vastaan yläilmoihin viimeisen pasuunana soidessa. Miten kiusaukset tulevat ja miksi ne saavat usein Jumalan lapsen hämmennyksiin ja niin useasti lankeamaan? Ehkä suurin syy on ollut se, että emme ole ymmärtäneet Jumalan kansana, missä todellinen taistelu käydään ja kenen kanssa. Maailman tapahtumat kiinnittävät usein katseemme nälänhätiin ja sotiin. Tiedotusvälineet syytävät maailmalle tietoa moraalittomuudesta ja pahuudesta, jota ajassamme esiintyy. Jos kiinnitämme katseemme vain maailman tapahtumiin, emmekä siihen, mitä me sydämessämme olemme ja asuuko Kristus meissä, niin olemme vain nielleet saatanan suuren valheen.

Luemme Raamattuamme ja katselemme maailman tapahtumia sen valossa ja unohdamme niin helposti sen, että missä todelliset taistelut käydään. Todellinen taistelu käydään aina sydämen maailmassa! Todellinen USKON SOTA KÄYDÄÄN AINA LOPPUJEN LOPUKSI OMAN ITSENSÄ KANSSA. Nälänhädät, sodat ja kaikki se moraalittomuus mitä esiintyy ihmiskunnan keskuudessa ovat asioita, joita tulee seurata, jotta olisimme tietoisia ajasta, jossa elämme, mutta se ei saa viedä huomiotamme pois hetkeksikään todelliselta taistelukentältä, meistä itsestämme. Todellinen taistelu, todelliset viimeiset Kristuksen ruumiin kiusaukset, käydään aina ajatusmaailmassa! Sinun ja minun ajatusmaailmassa. Se, miten siinä onnistumme, minkälaisia hedelmiä itse kunkin sydämen maaperä tuottaa, on sitten kaikkien nähtävissä. Vain keskittymällä varjelemaan omaa sydäntämme pahuudelta ja moraalittomuudelta, sen sijaan, että uhraisimme kaikki aikamme maailman tilanteen seuraamiseen, voimme olla väkeviä aseita lopun ajan suuressa taistelussa Jumalan riveissä ja myöskin vain sitä kautta voimme olla rohkaisuna veljillemme ja sisarillemme. Todellinen taistelu käydään aina sydämen maailmassa! Sinun sydämen puutarhastasi taistellaan jatkuvasti. Mitä puita sinun sydämen puutarhassasi kasvaa? Ohdakkeita ja piikikkäitä kaktuksiako vai kauniita hedelmäpuita, jotka ruokkivat niin sinua itseäsi kuin lähimmäisiäkin? Mitä siemeniä sinun sydämen puutarhaasi on istutettu? Kuka ne on sinne istuttanut? Odotatko maukkaita hedelmiä kaktuksen siemenistä? Kai tiedät, että millainen siemen, niin sellainen puu! Millä olet kastellut sydämesi puutarhan maaperää? Oletko ruokkinut sitä Jumalan Sanalla vai televisiosta tulleilla moraalittomilla elokuvilla? Oletko antanut taivaallisen sateen rukouksessa laskeutua sydämen puutarhaasi kastellen sitä, vai oletko internetistä hakenut tyydytystä himoillesi? Niin, millä oletkaan ruokkinut itseäsi? Kai tiedät, että taivaallinen istutus tarvitsee huolenpitoa kasvaakseen tuuheaoksaiseksi, hedelmää antavaksi puuksi.

Maailmankaikkeudessa on kaksi voimaa. Toinen on rakkauden Jumala, joka haluaa pelastaa ihmisen omaan rakkaudelliseen valtakuntaansa. Hän on luonut jokaisen ihmisen ja haluaa päästä elävään yhteyteen jokaisen luotunsa kanssa. Jumala on tehnyt omalta puoleltaan kaikkensa, antanut jopa oman rakkaan poikansa kuolla puolestamme, jotta tuo yhteys saataisiin kuntoon. Jumala haluaa, että sydämemme maaperä tuottaisi hyvää hedelmää; Mark.4:3-8"Kuulkaa! Katso, kylväjä lähti kylvämään. Ja hänen kylväessään osa putosi tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät sen. Ja osa putosi kallioperälle, jossa sillä ei ollut paljon maata, ja se nousi kohta oraalle, kun sillä ei ollut syvää maata. Mutta auringon noustua se paahtui, ja kun sillä ei ollut juurta, niin se kuivettui. Ja osa putosi orjantappuroihin; ja orjantappurat nousivat ja tukahduttivat sen, eikä se tehnyt hedelmää. Ja osa putosi hyvään maahan; ja se nousi oraalle, kasvoi ja antoi sadon ja kantoi kolmeenkymmeneen ja kuuteenkymmeneen ja sataan jyvään asti." Sitten on toinen voima, saatana, joka pyrkii estämään Luojan ja luodun elävän yhteyden. Se pyrkii valheillaan ja kieroudellaan vaikuttamaan luoduissa ihmisissä, sinussa ja minussa, vihaa rakkauden Jumalaa kohtaan. Tuo toinen voima, saatana, on jokaisen Jumalan lapsen vihollinen! Saatana pyrkii istuttamaan sydämen maaperään saatanallisia siemeniään ja jos ei olekaan siinä onnistunut, se kuitenkin pyrkii tukahduttamaan Jumalan antaman siemenen kasvun kokonaan; Matt.13:25 " Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois."

Sydämemme maaperästä käydään siis kovaa taistelua! Todellista taistelua ei käydä maailman sotakentillä, sitä ei käydä eduskunnassa käsiteltäessä maamme lakeja, sitä ei käydä Valkoisessa -talossa Amerikan Yhdysvalloissa, sitä ei käydä Katolisen kirkon ylhäisten istunnoissa, vaan todellinen taistelu käydään aina sydämen puutarhassa. Jokaisen ihmisen sydämen maaperässä - sinun ja minun sydämen puutarhassa.

Kristikunnassa opetetaan joskus virheellisesti, että saatana tekee uskovissa pahat teot. Se ei kuitenkaan ole totta! Saatana ei voi asua todellisessa uskovassa, mutta sitä vastoin hän kiusaa jokaista Jumalan lasta. Jotkut ovat erehtyneet vielä vakavampaan harhaan, luullen, että Jumala kiusaisi omiaan, mutta sen Raamattu selkeästi kieltää; Jaak.1:13-16" Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa. Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee; kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman. Älkää eksykö, rakkaat veljeni." Saatana kiusaa yrittäen saada Jumalan lapsen lankeamaan vedoten kauniisti himoihin; 1 Piet.5:8-9"Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää." Meillä on siis taistelu loppujen lopuksi oman itsemme kanssa, lähinnäkin siitä, pystymmekö kieltämään omat himomme ja seuraamaan Kristusta. Tai tarkemmin sanottuna siitä, luotammeko Jumalan voimaan suojella meitä; Jaak.1:24-25"Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen, hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti, Amen.!" Saatana, joka pyrkii saamaan meidät lankeamaan, ei hellitä hetkeksikään. Me valitsemme jatkuvasti, kumman puolella me haluamme olla! Ei ole olemassa mitään "keskitietä", niinkuin jotkut virheellisesti antavat ymmärtää. Todellinen taistelu käydään ajatusmaailmassa ja siellä meidän tulee vastustaa perkelettä. Emme saa hetkeksikään luulla, että sota käydään näkyvällä, lihallisella tasolla. Lopun ajan suuressa taistelussa, niinkuin nytkin, taistelu käydään henkimaailmassa, ajatusmaailmassamme, sydämemme puutarhassa. Avatkoon Herramme Jeesus Kristus silmämme näkemään sen todellisuutena, sillä vaikka emme sitä voi inhimillisin silmin nähdä, niin Hengen silmin kylläkin; Ef.6:12" Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa."

Kun "elämän merellä" puhaltavat ankarat myrskyt, niin silloin Saatana viekkaasti ja salakavalasti hyökkää ajatusmaailmaamme esittäen tarjouksia, joista tuntuu olevan vaikea kieltäytyä. Sielujemme armoton vihollinen huutaa elämän myrskyissä kamppailevalle Jumalan lapselle kutsuvasti; "tule nopeasti tänne, täällä on rauhaisa satama! Tule pois sieltä myrskystä, mitä sinä siellä teet"! Sielujemme armoton vihollinen saapuu aina silloin esittämään tarjouksiaan, kun olemme kaikkein heikkoja. Kun olemme turhautuneita, väsyneitä ja toivottomia ja kun luulemme että "elämän myrsky" käy yli veneen laidan ja hukumme ( Matt.8:24-26). Aina ei kuitenkaan tarvita myrskyä, kun valehtelija saapuu Jumalan lapsen elämään kiusauksineen. Elämän arki tulee Jumalan lapsellekin monesti vastaan. Turhautuminen, keski-iän kriisi ja elämän karu todellisuus saavat usein meidätkin, vaikka olemmekin Jeesuksen verellä pestyjä Jumalan lapsia, masentumaan. Tarjoamalla uusia ulottuvuuksia joskus niin yksitoikkoiseen elämäämme, se saa meidät usein lankeamaan. Se yrittää saada meidät näkemään itsemme hyvin vähäpätöisenä ja merkityksettömänä ja tällä tavalla se saa meidät epätoivon valtaan. Valheellisesti se tarjoaa meille jotakin, jota ei kuitenkaan voi antaa!

Kauniisti ja salakavalasti saatana saapuu puhuen kauniita sanoja, viekkaita taruja sekä helliä lauseita, ja vain harvoin moni edes tietää kuka hänelle oli oikein puhunut. Monet Jumalan lapsetkin luulevat usein tuota ääntä, joka puhuu sydämellemme, Jumalan ääneksi. Saatana on valehtelija ja viekkaasti se esiintyy rakkauden lähettiläänä ja avun antajana, vaikka todellisuudessa on raateleva susi. Tämän huomaavat monet Jumalankin lapset usein liian myöhään. Ihmiset eivät useinkaan tunnista perkeleen ääntä, kun se puhuu sydämillemme! Monet aliarvioivat saatanan mahtia valehtelijana ja kuullessaan rakkaudellista ääntä, he luulevat sen aina tulevan Jumalan maailmasta. Asia ei kuitenkaan ole näin. Ihmisten täytyisi jo nyt vihdoin oppia, että tärkeää ei ole miten ja kuinka kauniisti jotakin sanotaan, vaan mitä sanotaan. Jos tutkimme Raamattuamme, voimme aina erottaa mistä ajatukset milloinkin tulevat. Kun osaamme Kirjoituksia, niin vain silloin voimme vastustaa perkeleen salakavalia juonia! Ne jotka eivät ole kiinnostuneita Raamatun sanomasta, joutuvatkin usein saatanan ovelien juonien kohteeksi, sillä eiväthän tällaiset ihmiset voi tietää, milloin kukakin heidän sydämelleen puhuu ( Matt.22:29).

Saatana ei saavu kiusauksineen elämäämme vain silloin, kun elämässämme on vaikeaa, tai kun olemme turhautuneita. Se saapuu myös silloin, kun koemme, että olemme onnistuneet jossakin. Aina silloin, kun onnistumme jossakin, niin saatana kuiskaa sydämellemme: "Sinä onnistuit, sinä teit sen! Katso itseäsi ja ole ylpeä itsestäsi! Et ole niin kuin nuo muut, jotka eivät saa mitään aikaan, vaan sinä olet parempi, paljon parempi!" Näin se saa usein Jumalan lapsen ylpistymään ja luulemaan itsestään liikoja. Silloin sydämen valtaa ylpeys ja elämän korskeus. Älä koskaan ylpisty, jos olet onnistunut jossakin. Älä ikinä ota kunniaa itsellesi, sillä tiedäthän, kaikki hyvä tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä. Kun olet pitänyt hyvän saarnan, Raamattu-tunnin tai onnistunut laulamaan hengellisessä tilaisuudessa siten, että ihmiset tilaisuuden jälkeen ylistävät sinua ja taputtelevat olallesi, niin silloin kauhistu! Kauhistu siksi, että noiden ylistysten takana on aina saatana. Jos todellisuudessa olisit onnistunut pitämään hyvän saarnan, Raamattu-tunnin tai laulamaan todellisen "taivaallisen laulun", niin silloin he antaisivat kunnian Jumalalle Jeesuksessa Kristuksessa, ei sinulle. Jumala ei jaa kunniaansa kenenkään kanssa, ei edes sinun, vaikka olisit kuinka hyvä saarnaamaan tai laulamaan (Jes.42:8).

Perkele saapuu näyttämölle aina valhevaatteissa tarjoten ratkaisuja ja vaihtoehtoja, jotka sotivat aina Jumalan Pyhää tahtoa vastaan. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että vaikka perkele tulisi näyttämölle ihan omana itsenäänkin, niin monet siitä huolimatta lankeaisivat hänen pahuuteensa. Nimittäin - perkele ei ole niin ruma ulkoisesti kuin annetaan ymmärtää, vaikka hän sisäisesti onkin täynnä pahuutta. Monet luulevat, että perkele on jokin olio, jolla on sarvet ja rumat sorkat. Asia ei ole niin! Edellä mainittu kuvaelma pahuudesta on vain Katolisen kirkon aikaan saannosta. Perkele on Raamatun mukaan ollut joskus taivaan komeimpia enkeleitä (Jes.14:11-15). Jos sorrut pitämään sielujemme armotonta vihollista, perkelettä, elokuvien harhakuvitelmien tapaisena rumana ja iljettävän näköisenä, vastenmielisenä oliona, niin silloin olet niellyt saatanan valheen, sillä hän haluaakin sinun ajattelevan juuri noin. Kun ajattelet noin, et osaa varautua saatanan todellisiin hyökkäyksiin, kiusauksiin, jotka tulevat aina kauniissa ja rakkaudellisessa muodossa. Sielujemme armoton vihollinen saapuu näyttämölle aina kauniissa muodossa silloin, kun se kiusaa todellisia Jumalan lapsia. Perkele ei hyökkää vain ajatusmaailmaamme, vaan se voi tulla elämääsi puolisosi kautta, niin kuin se tuli aikoinaan Jobin luokse ( Job.2:9) tai se voi tulla jopa uskovaisen kautta, niin kuin aikoinaan Pietarin ( Matt.16:23). Kun Jumalan lapsi on jo langennut, niin saatana pyrkii kylvämään vihaa ja epätoivoa langenneen ajatuksiin usein muiden ihmisten, jopa uskovien kautta. Ihmisten, jotka pitävät itseään "uskovina" tulisikin tarkoin miettiä puheitaan ja tekemisiään. He omilla toimillaan voivat saada monissa maan matkaajissa, jopa omissa langenneissa veljissään ja sisarissaan, enemmän aikaiseksi vihaa Jumalaa kohtaan, kuin rakkautta ja kunnioitusta. Monet itseään uskoviksi kutsuvat julistautuvat sielujenhoitajiksi ja kuitenkin usein lihallisen mielensä paisuttamina lausuvat ja tekevät asioita, jotka sotivat kaikkia rakkaudellisia periaatteita vastaan. Omilla toimillaan he näin ollen saavat enemmän aikaiseksi kielteisyyttä kuin myönteisyyttä Jumalan sanomalle! Parempi olisi, etteivät tällaiset ihmiset pyrkisi olemaan sielujenhoitajia ja auttamaan ketään, vaan keskittyisivät tarkoin seuraamaan vain omaa vaellustaan. Kun ihminen on langennut, kylvää perkele vihaa ja katkeruutta Jumalaa kohtaan langenneen ajatusmaailmaan! Se saa kaiken näyttämään toivottomalta ja lopulliselta. Jos silloin langenneen ihmisen ympärillä on vain tekopyhiä uskoviksi tekeytyneitä näyttelijöitä, joilla ei oikeasti ole tippaakaan Jumalan antamaa rakkautta sydämessään, niin lopputulos on hirvittävä.

Ihmisen langettua syntiin, saatana kylvää pelkoa ja tekee syntiin langenneen elämästä painajaisen, suoranaisen helvetin! Se käyttää häikäilemättömästi langenneen ihmisen mielikuvitusta hyväkseen ja saa monen jopa lopettamaan päivänsä ennen aikaisesti. Kuinka monet ovatkaan nähneet lohikäärmeitä ja muita kauhunäkyjä sortuen mielenterveydellisiin ongelmiin. Kaikki se roska, mitä langennut Jumalan lapsi on "imenyt" sydämen maaperäänsä, katsoen milloin mitäkin kauhuelokuvia televisiosta, tulee nyt esille. Valheelliset kuvat saatanasta tulevat tällaiselle ihmiselle todellisuudeksi ja elokuvien kauhutarinat muodostuvat todeksi. Mutta tämä ei vielä perkeleelle riitä, vaan se pyrkii myrkyttämään langenneen ihmisen mielen todellista auttajaa, Jumalaa vastaan. Se pyrkii vakuuttamaan langenneen ihmisen valhetiedolla, että pelastusta ei ole! Ettei Jumalan armo olisikaan todellisuutta. Saatana esiintyy hyvänä houkutellessaan ihmistä syntiin. Sielujemme vihollinen esittää ongelmissaan kamppailevalle todelliselle Jumalan lapselle vaihtoehtoja, jotka eivät ole huonoja! Kuitenkin, ne ovat aina sellaisia vaihtoehtoja, jotka muodostuvat parhaan viholliseksi. Ne ovat aina vaihtoehtoja, jotka sotivat Jumalan täydellistä ja viisasta tahtoa vastaan! Aina kun ihminen uskoo kiusaajaan, on lopputulos "ennenaikainen helvetti", todellinen katastrofi ilman ulospääsyä!

Meneekö sinulla raha-asiat huonosti? Painaako työttömyys? Valittaako lapsesi, jos sinulla on niitä, aina siitä, ettet ole hyvä isä tai äiti, koska sinulla ei ole varaa ostaa heille samoja tavaroita, kuin rikkaiden vanhemmilla? Pyöriikö ajatuksesi täten vain raha-asioissa? Oletko sortunut ajattelemaan, että heittäisit "uskosi nurkkaan" ja alkaisit tienaamaan rahaa? Ajatteletko, niin kuin monet kristityt; itsemme voimme uhrata, mutta lapsiamme emme voi? Onko ainut johtopäätöksesi siis uhrata itsesi lastesi ns. hyvinvoinnin takia, jotta he saisivat itselleen merkkivaatteet ja uusimmat kännykkämallit? Oletko niin epätoivoinen, että pelkäät tekeväsi kohta epätoivoisia asioita? Entä perhe-elämäsi? Oletko jo kyllästynyt partneriisi jonka kanssa olet avioliitossa, siinä määrin, että pelkäät kohta ajautuvasi toisen miehen tai naisen syliin? Eikö seksi suju, onko elämäsi vain yhtä riitaa? Oletko menettänyt uskosi avioliittoon? Teetkö Jumalan valtakunnan työtä? Jos teet, niin koetko olevasi siinä niin epäonnistunut, että pelkonasi on vain se, että vaihdat työnantajaa? Elätkö toivottomuudessa, etkä näe Hänen ihmeitään missään? Eikö kukaan tule elävään uskoon saarnojesi, laulujesi tai mitä sitten teetkin, seurauksena? Oletko loppu, oletko niin maassa, ettet kohta enää jaksa? Oletko menettänyt kaikki ystäväsi? Nauravatko kaikki sinulle, vaikka yrittäisit olla kuinka mukava ja vakuuttava? Pilkkaavatko ihmiset sinua? Oletko naurunaihe kirkkokunnallesi ja naapureillesi? Juoruavatko ihmiset sinusta ja tuntuuko siltä, ettei kukaan usko sinun puheitasi, vaikka olisitkin oikeassa? Oletko joutunut panettelujen uhriksi? Tiedä se, että kun näissä asioissa painit, niin aina silloin saapuu paikalle saatana tarjoamaan sinulle ratkaisuja elämäsi ongelmiin! Se tuli Jeesuksenkin luokse esittämään valheitaan vasta silloin, kun Hänellä oli nälkä Hänen paastottuaan 40 päivää ( Luuk.4:2-13). Samoin tekee saatana tänäkin päivänä. Se tulee luoksesi aina silloin, kun koet olevasi heikko ja loppuun palanut. Se tulee aina silloin, kun olet menettänyt toivosi.

Saatana kiusasi Jeesusta erämaassa, Hänen ollessaan väsynyt ja nälkäinen. Jeesus varoitti opetuslapsiaan siitä, että saman kohtelun kuin minkä Hän sai, tulisivat kaikki Hänen opetuslapsensakin saamaan ( Matt.10:24). Samalla tavalla kuin saatana kiusasi Jeesusta, se kiusaa jokaista "Hänen omaansa". Siksi luokaamme katseemme erämaahan, jossa Herramme Jeesus Kristus Jumalan Sanalla, Kirjoituksilla, vastusti saatanan kiusauksia. Luokaamme katseemme tuohon tapahtumaan ja huomaamme, että samanlaisia kuiskauksia saatana on niin monesti esittänyt meidänkin sydämellemme. Matt.4:1-3"Sitten Henki vei Jeesuksen ylös erämaahan perkeleen kiusattavaksi. Ja kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, tuli hänen lopulta nälkä. Silloin kiusaaja tuli hänen luoksensa ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi." KÄSKE NÄIDEN KIVIEN MUUTTUA LEIVIKSI ja siinä olisi ratkaisu moneen ongelmaan! Jos Jeesus olisi muuttanut kivet leiviksi, olisi Hän saanut täyttää niillä vatsansa ja jatkamalla "kivien muuttamista leiviksi", olisi Hän tuolla toimenpiteellään poistanut nälän ja kurjuuden maailmasta. Jos Jumala on rakkaus, ja Jeesus Jumalan Poika, niin miksei Hän sitten halunnut poistaa nälänhätää ja kurjuutta maailmasta? Jos nälänhätä todella olisi vaivannut Jumalan Poikaa, saatikka sitten Jumalaa, niin miksi taivas vaikeni ja oli hiljaa ihmisten kärsiessä kurjuutta? Kuinka moni lapsi nälissään itkikään tuona aikana ja myöskin tänään, itsensä uneen haaveillen jokapäiväisestä leivästä? Eikö Jeesus itse myöhemmin kehottanut "Isä meidän -rukouksessaan" anomaan jokapäiväistä leipää ( Matt.6:11)! Miksi anoa, jos Jumala ei kuitenkaan halunnut tehdä asialle mitään? Saatanan ehdotuksessa; "Muuta kivet leiviksi" oli järkeä! Sitä ei voi kukaan ihminen kieltää. Esittämällä Jeesukselle "yhden ratkaisun" erääseen ihmiskunnan suurimpaan ongelmaan, nälänhätään, se pyrki osoittamaan Jumalan välinpitämättömyyttä luotujansa kohtaan. Jos Jeesus olisi muuttanut kivet leiviksi ja antanut samat ohjeet opetuslapsilleen, ei maailmassa olisi tänäänkään nälänhätää. Ei kärsiviä lapsia Afrikassa eikä katulapsia Venäjän katuviemäreissä! Miksi Jeesus kuitenkin kieltäytyi? Mitä sellaista Jeesus tiesi, jota me tämän päivän ihmiset harvoin ajattelemme?

Jeesus vastasi saatanan kiusaukseen: Matt.4:4" Mutta hän vastasi ja sanoi: "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.'" Vetoamalla Kirjoituksiin halusi Jeesus osoittaa saatanalle, että JUMALA TIETÄÄ PARHAAN RATKAISUN IHMISKUNNAN ONGELMAAN! Jos jokainen ihminen pyrkisi elämään Jumalan Sanasta, ei maailmassa olisi nälänhätää ollenkaan. Jumalan rakkaus, joka silloin vaikuttaisi jokaisen ihmisen sydämessä, vaikuttaisi anteliaisuutta lähimmäisiä kohtaan, eikä näin ollen olisi rikkaiden ja köyhien syvää kuilua, niin kuin oli silloin, ja myöskin tänään. Jos Jeesus olisi muuttanut kivet leiviksi ei ihmisten sydämen tila olisi muuttunut miksikään! Jos maailmassa ei tänä päivänä olisi nälänhätää, niin rakastaisiko ihmiset silloin enemmän toisiaan?

Maailman nälänhätä kautta aikojen on aina johtunut ihmisen itsekkyydestä. Lääke siihen ei ole Jumalan ihme, tehdä jotakin sellaista, joka kuuluu meille ihmisille. Lääke maailman nälänhätään on Jumalan Sana, Raamattu, Kirjoitukset! Vain Jumalan Sanan muuttava vaikutus voi ottaa maailmasta pois kurjuuden ja epätoivon. Eikö juuri Jumalan käskyjen laiminlyöminen ole tehnyt tästä maailmasta sellaisen, kuin se nyt on? Eikö nälänhätä ole vain osoitus ihmisten ahneudesta ja halusta riistää lähimmäisiltään? Jumala antoi parhaan mahdollisen ratkaisun maailman nälänhätään antamalla oman poikansa Jeesuksen Kristuksen. Jeesus on Jumalan Sana ( Joh.1:1-14) ja uskomalla Hänen opetuksiaan lähimmäisenrakkaudesta ja anteliaisuudesta voi maailma saavuttaa tilan, jossa ei olisi nälänhätää eikä muutakaan eriarvoisuutta! Vastaamalla Kirjoituksiin Jeesus siis kiusauksissa ollessaan osoitti Jumalan erehtymättömyyden ja viisauden toteen näytetyksi. Usko sinäkin kiusauksissa ollessasi Raamatun ilmoitukseen, sillä silloin teet aina elämässäsi viisaimman ratkaisun! Saatana tarjoaa sinulle, niin kuin Jeesuksellekin, ratkaisua, joka "pintapuolisesti" tuntuu oikealta ja kuitenkin sitä tarkasteltaessa osoittautuu valheeksi! Luota Jumalan viisauteen ja aina silloin eteesi aukeavat taivaan portit kaikkine salaisuuksineen.

Matt.4:5-6:"Silloin perkele otti hänet kanssansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle ja sanoi hänelle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta', ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.". Saatana esitti Jeesukselle saman kysymyksen, "Jos sinä olet Jumalan Poika", kuin minkä ihmiset tulivat Hänelle esittämään Hänen saarnatessaan Jumalan valtakunnan rakkaudellisia periaatteita ( Joh.6:42). Ihmiset epäilivät Jeesuksen sanoja vähätellen Hänen "lihallista" alkuperäänsä ja vaatimattomuuttaan "puusepän poikana". Samoin kuin saatana esitti "kiusauksen" Jeesukselle erämaassa, se esittää tänäkin päivänä niin monelle sananjulistajalle ja saarnaajalle sanoen: "Jos olet Jumalan lapsi, niin tee ihmeitä! Jos olet taivaan perillinen, niin miksi eivät kuolleet herää ja sairaat parane, sillä onhan kirjoitettu Mark.16:17-18:" Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." Kuinka monet saarnamiehet ja Jumalan valtakunnan työntekijät ovatkaan sortuneet tekemään ihmeitä, jotta heidän sanomansa otettaisiin vakavasti. On ilmestyksiä milloin mistäkin ja ihmeitä yritetään saada aikaiseksi "omatekoisin" konstein. Näin he pyrkivät ihmisten suosioon luullen, että ihmeet saisivat kuulijat paremmin ottamaan sanomansa vastaan! Sen sijaan, että monet pyrkivät saamaan itselleen valtaa, tulisi heidän enemmän tutkia Raamattuansa ja näin heidän saarnojansa ihmiset kuuntelisivat aivan uudenlaisella innolla. Jos he todella tutkisivat Jumalan Sanaa, heillä olisi aina silloin sanoma kurjille ja syntisille ihmisille Jumalalta.

Jeesus syntyi köyhyyteen ja ammattinakin Hänellä oli vain "puusepäntyöt". Hän tiesi, että monet katsoisivat Hänen saarnatessaan vain "inhimillisiin" tekijöihin ja jättäisivät sen tähden vastaan ottamasta taivaallista sanomaa. Mutta se ei Jeesusta huolettanut, sillä Hän tiesi, että vaikka enkelit kantaisivat Häntä, niin paatuneet sydämet eivät siitä huolimatta tekisi parannusta Jumalan kasvojen edessä. Vain ne, jotka haluavat nähdä Jumalan salaisuudet, pääsevät niistä perille! Yksi Jumalan salaisuus on, että Hän julistaa tälle maailmalle aina totuutta köyhien ja sorrettujen huulilta. Ei koskaan rikkaiden ja valtaapitävien paatuneet sydämet ole julistaneet Jumalan lain periaatteita, eivätkä koskaan julistakaan. Jeesus esimerkillään, kieltäessään saatanan kiusauksen, näytti tämän päivän saarnamiehille oikean suhtautumisen ihmeisiin. Ei tule tavoitella niinkään ihmeitä, kuin Jumalan tuntemusta, ei tavoitella niinkään lahjoja, kuin lahjojen antajaa. Jos Jeesus olisi hypännyt temppelin harjalta, niin ei olisi ollut epäselvää, etteikö Jumalan enkelit olisi Häntä kannatelleet! Monet ihmisistä olisivat tuon ihmeen kautta uskoneet Hänen saarnansa. Kuitenkin, jos Jeesus olisi tehnyt niin, se olisi merkinnyt sitä, että Hänellä ei oikeasti olisi ollut mitään kerrottavaa kansalle, vaan Hän olisi halunnut vain huomiota ja näin ollen sortunut todelliseen Jumalan kiusaamiseen. Jeesus oli kuitenkin lihaksi tullut pelastus, todellinen synnitön karitsa, eikä Hänen täten tarvinnut saada ihmeillä huomiota osakseen. Jos eivät ihmiset uskoneet Häntä siksi, kuka Hän oli, niin se olisi ihmisten oma asia. Siksi Jeesus vastasikin saatanalle: Matt.4:7" Jeesus sanoi hänelle: "Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi." Eikö se ole Jumalan kiusaamista, jos pyytää Jumalaa tekemään ihmeitä vain sen vuoksi, että oma saarna tai julistustyö tuntuisi uskottavammalle? Eikö uskottavuus ole jotain aivan muuta? Jos Jumala vastaisi monien saarnamiesten rukouksiin ja ihmeitä rupeaisi tapahtumaan, niin eikö siinä kuitenkin kävisi niin, että ihmiset uskoisivat ihmeisiin, eivätkä suinkaan Jumalaan? Ihmeet ja merkit seuraavat aina julistettua Sanaa, ei päinvastoin!

Saatana esitti Jeesukselle vielä kolmannen kiusauksen: Matt.4:8-9"Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua." Jeesus tiesi maanpäällisen kohtalonsa, joka tulisi viemään Hänet Golgatan veriselle kummulle. Hän tiesi ahdistukset, jotka Hänen olisi käytävä läpi Getsemanessa. Hän tiesi, kuinka Hänen pitäisi väsyneenä saarnata pelastusta joutuen tinkimään omista tarpeistaan. Nyt Hänelle tarjottiin kaikki maailman rikkaudet kaiken tämän vastapainoksi. Miten houkutteleva tarjous? Samoin saatana tekee tänä päivänä kaikille Jeesuksen seuraajille. Se tarjoaa mahtia, loistoa, rikkauksia ja valtaa - ja niin moni niihin lankeaa. Mutta, jos tänä päivänä Jumalan lapset todella tietäisivät, niinkuin Jeesus tiesi, kuinka naurettava on tuo perkeleen tarjous, niin he osaisivat paremmin vastustaa tuota kiusausta. Sillä, me, Jumalan lapset omistamme jo kaiken! Kun Jumala asettaa taivaallisen valtakuntansa, niin me tulemme hallitsemaan yhdessä Hänen kanssaan kaikkea. Kun me alistumme Jumalan tahdon alle, niin me, Jeesuksen Kristuksen verellä pelastetut tulemme omistamaan kaiken. Ei yksikään loistelias temppeli saatikka maailman kultavarannot ole silloin "maailman lasten" hallittavissa: 1 Kor.3:21-23" Älköön siis kukaan kerskatko ihmisistä; sillä kaikki on teidän, teidän on Paavali ja Apollos ja Keefas, teidän on maailma ja elämä ja kuolema, nykyiset ja tulevaiset, kaikki on teidän. Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan".

Älä ikinä usko saatanan valheeseen, että elämän onnellisuus tulisi maailman rikkaudet omistamalla. Etkö ole jo riittävästi nähnyt tämän maailman rikkaita televisiossa ja lehdissä, jotka käyttävät huumeita ja alkoholia vain selviytyäkseen onnettomasta sydämentilastaan seuraavaan tuskalliseen päivään? Tiedä se, että elämän aarre on kätkettynä Jeesuksessa Kristuksessa, ei tämän maailman nautinnoissa! Jeesus oli itse ollut mukana luomisessa (Snl.8:25-31) ja täten Isänsä kanssa omisti jo kaiken loiston. Mihin Hän olisi tarvinnut tämän maailman rikkauksia, kun ne jo kuitenkin olivat Hänen? On totta, että tämän maailman rikkaudet on annettu saatanan haltuun, mutta ei lopullisesti. Siksi Jeesus vastasi perkeleen viimeiseen kiusaukseen erämaassa, Matt.4:10"Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman."

Kun saatana kuiskaa sinun korvaasi samat kiusaukset, mitkä se esitti erämaassa Jeesukselle, niin tee kuten Jeesus. Vastaa vedoten Kirjoituksiin ja tulet voittamaan Hänen nimessään. Tutki ahkerasti Jumalan Sanaa - tutki sitä yöt ja päivät ja ojentaudu sen mukaan! Vain siten voit selviytyä "omasta erämaavaelluksestasi" ja vain siten voit kerran olla voittajana taivaan valtakunnassa. Silloin kun sinulla tulee ongelmia avioliitossa, tutki Raamattuasi ja löydä sieltä ohjeet ja toimi niiden mukaan. Älä katsele televisiosta ohjelmia, jotka tarjoavat nautintoja ja kehottavat sinua solmimaan uuden avioliiton. Älä kuuntele ystäviäsi, äläkä edes saarnamiehiä, jotka kehottavat sinua vaihtamaan puolisosi johonkin toiseen, joka ymmärtäisi sinua paremmin. Älä kuuntele profetioita, jotka kehottavat sinua jättämään puolisosi ja ottamaan rinnallesi uuden. Älä sorru vertailemaan muita ihmisiä omaan puolisoosi ja ajattelemaan mahdollisuuksia uuteen suhteeseen! Tai sitten tee, niin kuin saatana haluaa: vaihda puolisosi ja sen jälkeen on elämäsi oleva yhtä tuskaa ja ahdistusta! Etsi itsellesi uusi suhde ja huomaat eläväsi elävässä helvetissä. Huomaat, että saatanan petos oli täydellinen! Se sai sinut lankeamaan tarjoten sinulle jotakin, jota et kuitenkaan saanut! Tiedä se, että aina kun kiusauksissa ollessasi joku tarjoaa sinulle Raamatun vastaisia ratkaisuja, ne tulevat suoraan saatanan maailmasta. Mutta saatana ei vain tarjoa valheellisia ratkaisuja, vaan langettuasi niihin, se syyttää sinua. Se vie sinut todellisen epätoivon partaalle ja uskottelee sinulle, että sinulla ei olisi mitään mahdollisuuksia! Sorru huoruuteen ja huomaat, että yhtäkkiä tarvitset rauhattomuuteesi alkoholia, huumeita ja psykiatreja!

Jos painit köyhyyden kanssa ja lapsesi valittavat alituiseen siitä, ettet ole hyvä vanhempi, koska sinä et voi ostaa samoja tavaroita kuin rikkaiden vanhemmat, niin keskustele lastesi kanssa todellisesta elämän rikkaudesta, uskosta Jeesukseen Kristukseen. Puhu heille Jumalan rakkaudesta ja siitä, että todellinen elämän onnellisuus ei tule varallisuudesta. Näytä heille lehtileikkeitä tämän päivän julkkiksista ja rikkaista, jotta he ymmärtäisivät, että liian moni näistä joutuu elämässään käyttämään huumeita ja alkoholia vain siksi, että ovat niin onnettomia.

Kerro lapsillesi kuinka "Elämän Ruhtinas", Jeesus Kristus syntyi köyhänä majatalon seimeen ja osoita heille, että todellinen usko on Hänen jalanjäljissään kulkemista, ei rikkauksien haalimista! Kerro lapsillesi todellisesta elämän ihanteesta, Hänen opetuslapseudestaan. Opeta lapsillesi, että usein anteliaisuus ja tavaroiden osto on vain välinpitämättömyyttä, koska tällöin vanhemmat pyrkivät korvaamaan yhdessä vietetyn ajan vain tavaroilla, eivätkä halua todellisuudessa uhrata aikaansa lastensa kanssa leikkien ja keskustellen. Kerro heille totuus siitä, että monet rikkaat vanhemmat ostavat lapsilleen kaikenlaisia ylellisyystavaroita, vain koska heillä ei ole muuta tarjota lapsilleen. Mutta sinulla on, sinulla on tarjottavana todellinen elämän rikkaus; usko Jeesukseen Kristukseen! Mutta älä vain kerro lapsillesi todellisesta elämän onnellisuudesta, vaan elä itsekin siitä. Älä sorru näyttelemään heille jotakin sellaista, mitä et kuitenkaan ole. Lapset ovat aitoja ja huomaavat helposti epäaitouden, joten älä turhaan yritä jotakin sellaista, joka ei tule kuitenkaan ikinä onnistumaan. Liian monet ovat sitä yrittäneet ja lopputulos on ollut kauhistuttava! Kun itse uskot asiaasi, josta puhut ja opetat, niin vain silloin lapsesi voivat ojentautua oikeiden arvojen mukaan.

Jos hylkäät Jumalan neuvot ja ohjeet, jotka löytyvät aina Raamatusta ja sorrut saatanan esittämiin valheisiin elämän onnellisuudesta, niin silloin vasta elämässäsi todellinen maanpäällinen helvetti alkaa! Jos painit köyhyydessä ja uhraat itsesi kokonaan vain rahan haalimiseen, vaikkakin rehellisin keinoin, niin tiedä se, että silloin elämäsi muuttuu painajaiseksi. Iltaisin nukkumaan mennessäsi kiroat ratkaisuasi ja kaipaat tyynyksesi puhdasta omaa tuntoa. Kaipaat sitä, koska olet menettänyt sen! Saatana tarjosi sinulle rahattomuuteesi ratkaisua ja langettuasi hänen houkutuksiinsa huomaat olevasi vielä köyhempi sisäisesti, ja kadut katkerasti päivää, jolloin luulit onnen tulevan rahasta. Vaikka pystyt ostamaan lapsillesi vaikka mitä, niin tiedät kuitenkin sisimmässäsi, että he eivät rakasta sinua yhtään enempää kuin aikaisemminkaan, vaan tavaroita, joita olet heille ostanut! Todellisuudessa he kunnioittavat sinua silloin paljon vähemmin kuin aikaisemmin, sinun ollessasi köyhä, ja pitävät sinua nyt vain jonkinlaisena "rahasampona", josta aina tarvittaessa voivat kiskoa itselleen kaikenlaista hyötyä. Tarjoamalla lapsillesi todellisen rakkauden sijasta vain ylellisyystavaroita, lapsesi näkevät sinussa vain pellen, jolla ei ole mitään periaatteita. Itse asiassa lapsesi silloin odottavat vain kuolemistasi päästäkseen omaisuutesi kimppuun ja näin sinusta on tullut todellisen vanhemman irvikuva, koko vanhemmuuskäsitteen naurunaihe. Ainut pelastuksesi on, että niin moni muukin lapsen vanhempi on sortunut samaan. Mutta edes tuo ajatus ei mieltäsi lämmitä, vaan elämäsi on yhtä epätoivoa ja katkeruutta aina kuolemaasi asti, jolloin lapsesi juhlat vasta alkavat. Sortumalla haalimaan lastesi tähden tämän maailman rikkauksia joudut siis todelliseen epätoivoon. Mutta tämäkään ei saatanalle vielä riitä, vaan se syyttää sinua ratkaisustasi ja väittää ettei sinulla ole mitään mahdollisuutta pelastua!

Teetkö Jumalan valtakunnan työtä ja oletko pettynyt kun ei tuloksia tule? Vaikka kuinka saarnaat ja julistat, niin mitään ei tapahdu. Tiedä se, että aina silloin kun epäilet sanomaa, joka sinulle on uskottu, tulee saatana salakavalasti luoksesi esittämään saatanallisia vaihtoehtojaan usein jonkun ihmisen kautta. Kun olet pettynyt tuloksiin Jumalan valtakunnan työssäsi, niin tutki silloin Raamattuasi ahkerammin kuin koskaan aikaisemmin. Etsi Raamatusta kaikki kertomukset Johannes Kastajasta ( Matt.3:1-16 / 14:1-12 / Joh.3:23-36 / Luuk.7:19-28)! Lue kuinka Johannes Kastaja työssään sai vain hyvin vähäisiä tuloksia, vaikka hänestä oltiin profetoitu jo vuosisatoja aikaisemmin "huutavana äänenä erämaassa". Lue Johannes Kastajasta ja ymmärrä, että vaikka oltaisiinkin uskottu tärkeä työ, niin aina tulokset eivät kulje käsikädessä työn tärkeyden kanssa. Lue Johannes Kastajasta ja hänen väkivaltaisesta kuolemastaan ja ymmärrä, että työ tulee tehdä siitäkin huolimatta, vaikka kukaan ei uskoisi sanomaasi. Lue ja ymmärrä, että epäuskon valtaan joutui myös hän, vaikka oli saanut nähdä Pyhän Hengen laskeutuvan itse Herrojen Herran pään päälle ja vaikka oli kuullut tuolloin Jumalan äänen kastaessaan Jeesusta Kristusta. Lue ja käsität, että Jumalan valtakunnan työtä ei arvioida tulosten, vaan uskollisuuden mukaan!

Kun epäusko valtaa sydämesi niin lue Noasta (1 Moos.5:29-9:28) tai Eliasta (Kuningasten kirjat) tai mistä tahansa muusta Jumalan aseesta, ja ymmärrät, että taistelut kuuluvat Jumalan työntekijän elämään. Älä siis ikinä masennu, vaan ajattele niin kuin apostoli Paavali; 1 Kor.4:1-12"Sentähden, kun meillä on tämä virka sen laupeuden mukaan, joka on osaksemme tullut, me emme lannistu, vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä. Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat, niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva. Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden. Sillä Jumala, joka sanoi: "Loistakoon valkeus pimeydestä", on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa. Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä. Me olemme kaikin tavoin ahdingossa, mutta emme umpikujassa, neuvottomat, mutta emme toivottomat, vainotut, mutta emme hyljätyt, maahan kukistetut, mutta emme tuhotut. Me kuljemme, aina kantaen Jeesuksen kuolemaa ruumiissamme, että Jeesuksen elämäkin tulisi meidän ruumiissamme näkyviin. Sillä me, jotka elämme, olemme alati annetut kuolemaan Jeesuksen tähden, että Jeesuksen elämäkin tulisi kuolevaisessa lihassamme näkyviin. Niinpä siis kuolema tekee työtään meissä, mutta elämä teissä."

Jos Jumalan valtakunnan työntekijänä hylkäät Raamatun ohjeet, uskot saatanan valheisiin, niin sinulle tapahtuu näin: keskity tuloksiin, pyri saamaan mahdollisimman monta "käännynnäistä" ja ala tekemään kaikenlaisia "jippoja" sanoman eteenpäin viemiseksi, niin kuin tämä maailma sinua kehottaa, niin huomaat kohta, että olet menettänyt voiman julistaa ylipäätänsä mitään. Lipsu vähän Jumalan totuuksista, julista enemmän valheellista rakkauden-sanomaa ja asennoidu saarnaamaan vain sitä, mitä kirkkokuntasi milloinkin haluaa kuulla, niin silloin olet itse todellisen saarnan tarpeessa! Vaikka ystävät silloin taputtelevat olallesi, se ei auta, vaan sisäisesti koet valtavaa tuskaa ja silmissäsi näet vain pimeyttä ja epätoivoa. Lakkaa saarnaamasta Jumalan koko totuutta ja silloin ymmärrät, mitä Jeesus tarkoitti sanoessaan; Matt.18:6-7"Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!"

Ovatko ystäväsi jättäneet sinut? Puhuvatko he pahaa sinusta selkäsi takana? Jos näin on, niin tiedä se, että et tarvitse ketään ihmistä niin paljon, kuin tarvitset Jeesusta. On hyvä olla ystäviä, mutta jos joudut tinkimään Raamatullisista periaatteistasi vain siksi, että saisit hyväksyntää, niin tiedä silloin, että he eivät oikeasti rakasta sinua sellaisena kuin olet, vaan yrittävät tehdä sinusta itsensä kopioita. Se jos mikä, on itsekästä, eikä sillä ole mitään tekemistä todellisen ystävyyden kanssa. Jos sinulla ei ole ystäviä siitä syystä, että uskallat sanoa, mikä on oikein ja mikä väärin, niin tutki ahkerasti Raamattua ja näin saat seurustella jatkuvasti todellisen ystävän, Jeesuksen Kristuksen kanssa, etkä silloin tarvitse ympärillesi mitään tekopyhiä näyttelijöitä! Pidä kaikki muu roskana Jeesuksen tuntemisen rinnalla. Jos kuitenkin joku rakastaa sinua sellaisena kuin olet, niin anna sille arvoa ja tiedä se, että myöskin itse arvostat häntä sellaisena kuin hän on. Älä koskaan vaadi muilta sellaista, mihin et itsekään pysty - muistathan, niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan! Jos hylkäät Raamatun lukemisen ja päätät uskoa saatanan valheisiin, joita se ajatusmaailmaasi jatkuvasti syöttää, niin silloin teet todellisen tyhmyyden! Jos sorrut sielunvihollisen kiusaukseen maksaa takaisin samalla mitalla, niin tiedä silloin, että omatuntosi on kuin poltinraudalla merkitty ja monet yöt saat tuskissasi kiemurrella vuoteessasi, koska omatuntosi syyttää sinua, etkä saa unta. Jos maksat panettelijoille samalla mitalla takaisin ja näin luulet kohentavasi omaa mainettasi, niin silloin elämästäsi tulee vain taakka, ja koet olevasi kirouksen lapsi, eikä kukaan, ei edes Jumala pysty silloin taakkaasi helpottamaan. Vaikka saatana silloin taputtelee selkääsi kehuen sinua todelliseksi elämän taistelijaksi ja vaikka saisitkin itsellesi lihallisen käytöksesi vuoksi uusia lihallisia ystäviä, niin tiedä se, että kaikki se on vain valhetta ja yksikään näistä uusista ystävistäsi, niin kuin ei saatanakaan, jää rinnallesi seisomaan silloin, kun todelliset elämän myrskyt alkavat. Todellisuudessa, jos sorrut maksamaan takaisin samalla mitalla, menetät viimeisenkin ystäväsi, joka varmasti olisi halunnut taistella rinnallasi myös silloin, kun elämässäsi on kurjaa. Hän ei olisi ikinä jättänyt sinua, sillä antoihan Hän hengensäkin sinun puolestasi Golgatan keskimmäisellä ristillä. Vaikka kuinka uskottelisit itsellesi tekeväsi oikein ja puolustelet tekojasi niin ihmisten, kuin Jumalankin edessä, niin silti sydämessäsi soivat silloin Jeesuksen sanat; Matt.6:14-15"Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne." Niin kuin aikoinaan saatana kiusasi Jeesusta tekemään vääriä valintoja vedoten Kirjoituksiin, niin samoin se tekee tänäkin päivänä. Kuinka moni itseään Jumalan lapseksi nimittävä onkaan sortunut uskomaan ainoaksi oikeaksi menettelytavaksi seuraavan Raamatun kohdan, silloin kun he itse ovat joutuneet panettelujen ja juorujen kohteeksi; 2 Moos.21:24"... silmä silmästä, hammas hampaasta, käsi kädestä, jalka jalasta..."Tiedä kuitenkin se, jos saatanan esittämään kiusaukseen lankeat, tai olet tällä hetkellä langennut, että anteeksi antamattomuudellasi vedät yllesi vain Jumalan vihan (Room.2:5)! Vanhan liiton aikainen "silmä silmästä" periaate ei ole käytännössä!

Jos olet langenneessa tilassa, ja saatana väittää, ettet koskaan enää voisi olla elävässä uskossa, niin katso siitä huolimatta Jeesukseen Kristukseen. Älä usko saatanan valheisiin, ettei sinulla olisi mitään mahdollisuuksia! Sinulla on, vaikka olisit kuinka syvällä synnissä, aina mahdollisuus päästä Jumalan yhteyteen. Lakkaa nyt vihdoinkin uskomasta saatanan valheisiin ja lue Raamatusta seuraavat kohdat ja usko niihin, sillä ne ovat totta ja tarkoitettu jokaiselle syntiselle, siis jokaiselle meille, myöskin sinulle: 1 Joh.2:1-2"Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas. Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien." Room.10:13:"Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu." Snl.24:16:" Sillä seitsemästi vanhurskas lankeaa ja nousee jälleen", Jes.1:18:"Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi." Matt.9:13"Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria.' Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä." Et ole siis koskaan tehnyt mitään niin pahaa, ettet voisi saada syntejäsi Jumalalta anteeksi, jos kadut niitä todella! Kun uskot siihen työhön, minkä Herramme Jeesus teki puolestamme Golgatan keskimmäisellä ristillä, eli kuoli meidän syntiemme edestä, niin silloin sinulla on aina tie avoin Jumalan maailmaan: Room.10:13" Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."

Todellinen taistelu käydään aina sydämen puutarhassa! Taistelu on kovaa ja tuosta taistelusta selviämme voittajina vain, jos turvaamme Jeesukseen Kristukseen ja ahkerasti tutkimme Raamattuamme! Taistelu on niin kovaa, että joskus ihminen haluaisi lopettaa sodan, lopettaa taistelun ja hieman levätä. Juuri silloin saatana tekee sodankäynnissään "takinkäännöksen", ja antaa sinun olla rauhassa juuri niin kuin haluaisitkin. Silloin kun sinusta tuntuu, että nyt on rauha ja kaikki hyvin, kun sinusta tuntuu, että olet vihdoinkin onnistunut vaelluksessasi ja koet vain lepoa, niin silloin olet astumassa saatanan suurimpaan eksytykseen, suurimpaan valheeseen, millä se niin usein saa Jumalan lapsen nukahtamaan saatanalliseen valheuneensa. Ei ole siis ihme, että tänä päivänä kristikansa rukoilee herätystä, niin moni uskovana itseänsä pitävä kun vain nukkuu. Saatanan tarjoama lepo on uskovan kaikkein vaarallisin olotila! Tiesitkö, että vuosittain tuhansia ihmisiä palaa koteihinsa heidän nukkuessaan? He palavat poroksi, vaikka ympärillä roihuavat tappavat tulen lieskat. Jos he olisivat olleet hereillä, eivät he koskaan olisi kuolleet. Nukutko sinä, vaikka talosi seinät ympärilläsi ovat tulessa? Nukutko sinä, Jeesuksen opetuslapsi, vaikka ympärilläsi riehuvat moraalittomuus ja väkivalta? Nukutko, niinkuin Jeesuksen aikaiset opetuslapset Jeesuksen taistellessa Getsemanessa todellista rukoustaistelua (Matt.26:36-45)? Ei kukaan todellinen Jeesuksen opetuslapsi voi nukkua tässä ajassa jossa elämme, vaan taistelu, jota me jokainen käymme omassa sydämemme puutarhassa, kuuluu olennaisena osana Jumalan lapsen elämään (Room.13:11 / Ef.5:14). Meidät, Jeesuksen verellä lunastetut kalliit sielut on kutsuttu taisteluun, ei nukkumaan; 1 Tim.6:12"Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus"! Onko sinun elämässäsi nyt sellainen ajanjakso, että sinä vain lepäät? Puolusteletko omaa tilaasi vain "lepona Herrassa"? Eikö sydämessäsi ole hätää hukkuvista sieluista, saatikka edes omasta sielusi tilasta? Tunnetko syntisyytesi ja haluat jatkuvasti tehdä parannusta vai koetko olevasi niin hyvä, ettet parannusta tarvitse? Jos tunnet vain lepoa, niin silloin olet todellisen herätyksen tarpeessa! Jos sinä vain lepäät laakereillasi, niin silloin on tilanteesi suorastaan kammottava: 1 Tess.5:2-6"Sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä. Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon. Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas; sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia. Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit." Lepotila ei saisi olla yhdenkään uskovaisen olotila! Nukkuminen ei ole keino välttää saatanan kiusauksia, joita se syöttää ajatusmaailmaamme. Meidän tulee vastustaa saatanaa, ei antaa sille periksi.

On totta, että saatana pyrkii tekemään langenneen ihmisen elämästä helvetin syyttämällä ja vakuuttamalla, että mitään mahdollisuutta ei enää ole, mutta syytöksen äänet, joita kuulemme sydämessämme tehtyämme väärin, eivät aina ole kuitenkaan saatanan syytöksiä, vaan saattavat tulla Jumalan maailmasta. Kun olemme langenneet, kun omatuntomme syyttää ja tuntuu pahalta, niin älkäämme sulkeko korviamme, sillä silloin saatamme kääntää selkämme itse Jumalan Pyhän Hengen puheelle, joka kehottaa meitä parannukseen! Mistä sitten erotamme saatanan ja Pyhän Hengen äänen? Saatana ei koskaan kehota langennutta ihmistä Golgatalle, vaan sieltä pois. Jumalan Pyhä Henki taas sitä vastoin johdattaa ihmisen aina Jeesuksen ristin juurelle, josta vielä tänäkin päivänä vuotaa runsas anteeksianto! On helppo ymmärtää, mistä maailmasta milloinkin tarjotaan sadetta sydämemme puutarhaan, jos vain tunnemme Raamattumme. Sanoihan Jeesus, että me, Hänen lampaansa, kyllä tulisimme kuulemaan Hänen, Paimenemme äänen ( Joh.10:4).

Kun olemme todellisessa sodassa, ja siinä me Jumalan lapsina totisesti olemme, niin meidän on aina muistettava, että sydämemme puutarhasta taistelee kaksi voimaa, Jumala ja saatana. Jos asennoidumme siten, että emme halua kuunnella saatanan houkutuksia, syytöksiä ja valheita ja täten suljemme korvamme kaikelta, niin silloin vasta olemme nielleet saatanan todellisen valheen! Me Jumalan lapsina joudumme aina kuulemaan nuo saatanan kuiskaukset, joita se niin mielellään sydämeemme kuiskaa, mutta me emme joudu, meidän ei ole mikään pakko tehdä noiden kuiskausten mukaisia asioita. Siinä on se ero! Me kyllä joudumme kuuntelemaan kaikenlaisia ehdotuksia, mutta meidän ei ole koskaan pakko tehdä niiden mukaan. Jos suljemme korvamme kaikelta, niin kuin saatana haluaisi, niin silloin suljemme sydämemme myös Jumalan puheelta ja näin ollen taistelu on muuttunut vain tappion myöntämiseksi, vaikka emme ole edes todellisuudessa taistelleet. Taisteleminen vaatii rohkeutta, todellista uskollisuutta Jumalalle! Raamattu kertoo meille, että yksikään pelkuri ei peri taivasten valtakuntaa ( Ilm.21:8). Eikö se ole pelkurimaista, jos sulkee korvansa ja haluaa vain nukkua, samalla kun ympärillä taistellaan kallisarvoisista sieluista, myös sinun omasta sielustasi?

Älä ikinä pelkää taistelua - ole rohkea! Olkoon esikuvanasi Apostoli Paavali, jonka elämä oli todellista taistelua: 2 Kor.11:23-30"Olen nähnyt vaivaa enemmän, olen ollut useammin vankeudessa, minua on ruoskittu ylen paljon, olen monta kertaa ollut kuoleman vaarassa. Juutalaisilta olen viidesti saanut neljäkymmentä lyöntiä, yhtä vaille; kolmesti olen saanut raippoja, kerran minua kivitettiin, kolmesti olen joutunut haaksirikkoon, vuorokauden olen meressä ajelehtinut; Olen usein ollut matkoilla, vaaroissa virtojen vesillä, vaaroissa rosvojen keskellä, vaaroissa heimoni puolelta, vaaroissa pakanain puolelta, vaaroissa kaupungeissa, vaaroissa erämaassa, vaaroissa merellä, vaaroissa valheveljien keskellä; ollut työssä ja vaivassa; paljon valvonut, kärsinyt nälkää ja janoa, paljon paastonnut, kärsinyt vilua ja alastomuutta. Ja kaiken muun lisäksi jokapäiväistä tunkeilua luonani, huolta kaikista seurakunnista. Kuka on heikko, etten minäkin olisi heikko? Kuka lankeaa, ettei se minua polttaisi? Jos minun kerskata täytyy, niin kerskaan heikkoudestani." ÄLÄ IKINÄ PELKÄÄ TAISTELUA, SILLÄ JOS OLET JUMALAN LAPSI, NIIN SILLOIN OLET KUTSUTTU SOTILAAKSI TAISTELEMAAN HYVYYDEN PUOLELLA: Ef.6:13-18"Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;" Vain tietämällä, missä todellinen sota käydään, osaamme varautua siihen! Jos olemme ulkokultaisia ja sorrumme ajattelemaan miltä kukakin näyttää, niin silloin on varmaa, että saatana pystyy huijaamaan meitä. Älkäämme koskaan ajatelko siten, että todellinen sota käytäisiin näkyvällä tasolla, sillä näin ei ole! Uskon sota käydään aina sydämen puutarhassa, sydämen puutarhasta, ja siksi on tärkeää, että itse kukin otamme yllemme Jumalan koko sota-asun ollen valmiina vastustamaan saatanan kiusauksia, houkutuksia ja syytöksiä, joita se niin mielellään ajatusmaailmaamme syöttää.

Saatana hyökkää myös olosuhteiden kautta: sairaudet, köyhyys sekä muut vastoinkäymiset se selittää Jumalasta johtuviksi pyrkimyksenään saada epäuskoa aikaiseksi. Kun ihminen on taisteluissa sairauden tai köyhyyden, tai ehkäpä jonkun muun vastoinkäymisen kanssa, pyrkii sielunvihollinen saamaan kärsivässä aikaiseksi epäluottamusta Jumalan lupauksiin sekä vääristämään rakkaudellisen Jumalan välinpitämättömäksi - suorastaan tyranniksi, joka ei valehtelijoiden isän eli perkeleen mukaan edes tahtoisi auttaa kärsivää lastansa. Raamattu kuitenkin opettaa, että Jumala ei ketään kiusaa (Jaak.1:13) ja lisäksi se vakuuttaa sairauksien sekä muiden vastoinkäymisten johtuvan sielunvihollisesta koska kaikki hyvä tulee Valkeuksien Isältä (Jaak.1:17). Kaikki kärsimys sekä tuska on sielunvihollisen aiheuttamaa "tavalla tai toisella" - Jumala ei aiheuta kärsimyksiä. Jokainen sairaus, maapallolla esiintyvä köyhyys sekä muut vastoinkäymiset ovat perkeleen aikaansaannosta tarkoituksenaan synnyttää halveksuntaa Jumalaa kohtaan. Samanaikaisesti kun Johanneksen näkemä tulipunainen lohikäärme luo ympärilleen kärsimystä sekä tuskaa, lupaa Jumala lohduttavasti Sanassaan: "Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua." (Ps.50:15). Jeesuksen opetuslapsi voittaa sielunvihollisen hyökkäykset jotka se kohdistaa ajatusmaailmaan turvautumalla Kirjoitettuun Sanaan, aivan kuten Jeesus teki erämaassa (Mark.1:12) heti kasteensa jälkeen lausuen jokaisen saatanan hyökkäyksen jälkeen sanat: "on kirjoitettu" (Matt.4:7) ja tämän seurauksena voimme lukea:"Silloin perkele jätti hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta." (Matt.4:11). Sielunviholliselle on annettu oikeus vain kiusata sekä houkutella - vastustaminen Raamatun teksteillä voittaa perkeleen salakavalat hyökkäykset, aivan kuten Apostoli Jaakob kirjoitti: "Vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee." (Jaak.4:7).

Sielunvihollinen hyökkää ajatusmaailmaan myös muulloin kuin vastoinkäymisten hetkellä kiusaten ihmistä erilaisilla himoilla, jotka syntiinlankeemuksen seurauksena vaikuttavat ihmisen lihallisessa kokonaisuudessa. Kun Jumalan Pyhä Henki laskee uudestisyntyneen sisimpään halun elää Jeesuksen opetuksen mukaista "kaitaa Ristin tietä", tarjoaa sielunvihollinen helppoa elämää - liian monet sortuvat tähän perkeleen valheellisesti maalaamaan elämäntapaan, jossa on armoa ilman katumusta sekä siunauksia ilman kuuliaisuutta. Sielunvihollinen pyrkii valheellisesti vääristämään ihmisen ajatusmaailmaan väärän kuvan rakkaudesta väittäen, että jos rakkaus olisi todellista niin se ei sisältäisi mitään ehtoja - mutta Raamatun opetuksen mukaan rakkaus sisältää aina ehdot: "kaikki nämä siunaukset tulevat sinun osaksesi ja saavuttavat sinut, jos kuulet Herran, sinun Jumalasi, ääntä." (5 Moos.28:1-2). Perkeleen hyökkäys Jumalan tahdon mukaista vaeltamista vastaan - joka on kuuliaisuudessa elämistä - kohdistui myös Herraamme Jeesukseen Hänen opetuslapsensa Pietarin kautta kun Vapahtajamme oli ilmoittanut opetuslapsilleen tiensä johtavan kärsimyksiin: "Jumala varjelkoon, Herra, älköön se sinulle tapahtuko." (Matt.16:22) sanoi Pietari, mutta Jeesus nuhteli häntä kovin sanoin: ""Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten." (Matt.16:23). Ristin kaita tie on jokaisen Jeesukseen uskovan kuljettava, ja siitä Mestarimme opetti heti tämän tapauksen jälkeen opetuslapsilleen sanoen: ""Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen." (Matt.16:24-25). Helppoa tietä kirkkauteen ei lupaa muu kuin itse saatana, tuo valheiden väsymätön isä, joka kaikessa pyrkii vääristämään Iankaikkisen Jumalan rakkaudellisen tahdon. Samalla tavalla kuin se kiusasi Vapahtajaamme Hänen lihansa päivinä heti kasteen jälkeen erämaassa tarjoten inhimillisesti hienoja vaihtoehtoja kärsimykseen (Matt.4:1-11) tarjoaa saatana myös tänä päivänä jokaisen ihmisen sisimpään pyrkimyksenään saada Jumalan luotu olento eroon Luojastaan. Johanneksen näkemä tulipunainen lohikäärme yrittää epätoivoisesti synnyttää ihmisen ajatusmaailmaan kiusauksen tehdä valintoja inhimillisen järjen mukaan välttääkseen Ristin kantamisen ja salakavalasti se vetoaa syntiin langenneeseen Aadamilta perittyyn lihaan, mutta tästä Jeesuksen velipuoli Jaakob kirjoitti varoituksen hänen aikansa uskoville: "Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa. Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee; kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman. Älkää eksykö, rakkaat veljeni. Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa." (Jaak.1:13-17). Jumala ei kiusaa ketään, eikä Hän tarkoituksella pyri tekemään luotujensa elämää vaikeaksi - päin vastoin - kun ihminen tahtoo vaeltaa Jumalan tahdon mukaan hän saa osakseen siunauksia Taivaan aarrekammioista (5 Moos.28:1-2).

Johanneksen näkemä tulipunainen lohikäärme hyökkää viekkaasti jokaisen Jeesukseen Kristukseen uskovan kimppuun myös näiden lähimmäisten kautta aina silloin, kun se vain on mahdollista. Raamattu opettaa, että huono seura turmelee hyvät tavat (1 Kor.15:33) ja siksi aito Jeesukseen Kristukseen uskova ei istu siellä missä pilkkaajat istuvat (Ps.1:1), vaan on tekemisissä jumalattomien kanssa vain evankelioidessaan heitä (Matt.18:11). On valitettavaa, että juuri ihmisten kautta sielunvihollinen on saanut paljon tilaa tämän päivän seurakunnissa - demokraattinen johtamistapa on saanut aikaiseksi seurakuntien maallistumisen. Kun seurakunta on sortunut päätöksissään kuuntelemaan enemmistön eikä Jumalan ääntä, on tilanne ajautunut samanlaiseksi kuin Jeesuksen ollessa tuomittuna Pilatuksen edessä - kansa enemmistöllään vaati itse Jumalan Pojan surmattavaksi: "Pilatus sanoi heille: "Mitä minun sitten on tehtävä Jeesukselle, jota sanotaan Kristukseksi?" He sanoivat kaikki: "Ristiinnaulittakoon!" Niin maaherra sanoi: "Mitä pahaa hän sitten on tehnyt?" Mutta he huusivat vielä kovemmin sanoen: "Ristiinnaulittakoon!" Ja kun Pilatus näki, ettei mikään auttanut, vaan että meteli yhä yltyi, otti hän vettä ja pesi kätensä kansan nähden ja sanoi: "Viaton olen minä tämän miehen vereen. Katsokaa itse eteenne." (Matt.27:22-24). Kaikkialla siellä, missä kuunnellaan enemmän ihmisten enemmistön kuin Jumalan ääntä, hyökätään ankarasti itse Jumalan Poikaa vastaan, sillä "enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä." (Apt.5:29). Aito Jeesuksen opetuslapsi tutkii ahkerasti Kirjoituksia, eikä luota yhdenkään ystävänsä sanaan, ennen kuin on itse varmistanut Raamatusta sen, onko ystävän puhe tullut sielunvihollisesta vai Jumalalta. Hän tietää, kuinka salakavalasti perkele yrittää päästä päämääräänsä ihmisten eksyttämisessä, ja hän ymmärtää, että samalla tavalla kuin Jeesuksen opetuslapsi Pietari (Matt.16:22) yritti käännyttää itse Mestaria pois ristin tieltä, yrittää tulipunainen lohikäärme ystävien kautta usein käännyttää jokaista Jumalan aitoa palvelijaa elämän "lavealle tielle" pois "ristin tieltä.

Erityisesti sielunvihollinen hyökkää ankarasti Jumalan asettamaa avioliittoa vastaan. Tämän se tekee siksi, että se tietää sen olevan tehokasta toimintaa - avioerojen seurauksina usein myös uskova puoliso lankeaa erilaisiin houkutuksiin tai pettymyksen murtamana lankeaa pois kokonaan seuraamasta Jeesusta. Lapset, joita avioliitoissa usein on, kärsivät tunnemaailmassaan ikuisia arpia, jotka avioero aiheuttaa. Jos avioliitossa toinen osapuoli ei ole elävässä uskossa, mutta toinen on tullut uskoon avioliitossa ollessaan, on ovet auki perkeleellä uskosta osattoman puolison kautta astua sisään tähän Jumalan asettamaan instituutioon mahtipontisesti kylväen eripuraa aviopuolisoiden välille. Uskosta osaton puoliso on tulipunaisen lohikäärmeen, eli perkeleen, asialla - sanomattakin lienee selvää, että sota sielunvihollisen sekä Iankaikkisen Jumalan välillä on on karua todellisuutta tällaisessa avioliitossa, jossa taistelukentällä toisilleen kerran rakkauslupauksen antaneet sotivat nyt sielunvihollisen aikaansaannoksena toisiaan vastaan uskosta osattoman puolison usein edes ymmärtämättä asioiden todellista näkökulmaa. Koska toinen puolisoista ei voi ymmärtää Jumalan tahtoa kokonaisuudessaan, sillä häntä ei kuljeta Jumalan Pyhä Henki vaan perkeleen voima, hän usein hyökkää aitoa Jumalan lasta kohtaan vedoten ulkonaisesti viisaisiin perusteluihin saaden puolellensa ympäristöstä suurimman osan ihmisiä valheellisten väittämiensä tueksi - liian usein he jumalattomuudessaan vetoavat syyttäessään aitoa Jeesuksen opetuslasta tämän langenneen jopa suoranaiseen Jumalan pilkkaan. Tämä ei ole ollenkaan outoa saatikka uutta sielunvihollisen viekkaassa käytöksessä, sillä saihan tämä valehtelijoiden isä aikoinaan Jeesuksen aikaiset ihmisetkin syyttämään itse Elämän Herraa Jumalan pilkasta (Matt.26:65) sekä opetuslapsia samaisesta asiasta (Apt.24:5-6). Jeesus itse lihansa päivinä opetti: "tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle." (Joh.16:2). Liian usein saatanan myrkky on puettu kristillisyyden valhekaapuun ja Jumalan kirjoitettua Sanaa viekkaasti apuna käyttäen nämä vihollisen lähettiläät aikaansaavat lukemattomissa avioliitoissa hämmennystä - itse eläen Raamatun vastaisesti he kuitenkin Kirjoituksiin vedoten tuomitsevat lähimmäisensä kuten aikoinaan itseään täynnä olevat fariseukset tuomitsivat ihmiskunnan pelastajan Jumalan pilkasta (Luuk.5:21).

Johannes näki näyssään Miikaelin sekä hänen enkelinsä sotivan lohikäärmettä vastaan ja heitettävän tämän ulos Taivaasta - saatana on nyt maanpäällä villitsemässä kansoja eikä suinkaan jossakin maan alla helvetissä piinaamassa jumalattomia sieluja kuten harhaopettajat valheellisesti mielikuvitukseen vedoten väittävät. Saatana kiusaa maa-planeetalla asuvia sillä hän tietää hänellä olevan vain vähän aikaa (Ilm.12:12). Villityksillään perkele on kylvänyt eripuraa koko maa-planeetalle ja saanut aikaiseksi erilaisten uskontojen kirjon sekä jumalanvastaisuuden pandemian joka leviää leviämistään. Se sotii ankarasti jokaista yksilöä kohtaan tänä aikana uskontojen, median, ympäristön sekä ihmisten välityksellä ja on saanut maapallolla aikaiseksi tilanteen, jossa ihmiset ovat eksyksissä odottaen vapauttajaa tälle kaikelle riistolle mitä auringon alla tehdään. Tällä hetkellä elämme maailmanlaajuisesti aikaa, jossa suuret uskontokunnat odottavat vapauttajaa kaikelle sille riistolle, mitä maaplaneetalla tapahtuu: antikristus tulee täyttämään kaikki nuo odotukset! Perkeleen viimeinen suuri eksytys kohtaa tätä maa-planeettaa ja täyttymyksensä se saa tämän sukupolven aikana! On lohdullista kuitenkin tietää, että Kaikkivaltias Pyhä Jumala varjelee omiansa - todellisilla Jeesuksen opetuslapsilla on otsassaan elävän Jumalan sinetti (Ilm.7:2-3).

 

Ilm.12:10-18

"Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos. Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti. Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te, jotka niissä asutte! Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!" Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt. Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä. Ja käärme syöksi kidastansa vaimon jälkeen vettä niinkuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi. Mutta maa auttoi vaimoa: maa avasi suunsa ja nieli virran, jonka lohikäärme oli syössyt kidastansa. Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus. Ja se asettui seisomaan meren hiekalle."

Johanneksen näyssä seurakunnan historiaa tarkastellaan yhä. Jeesus oli sanonut maan päällä ollessaan: "Nyt käy tuomio tämän maailman ylitse; nyt tämän maailman ruhtinas pitää heitettämän ulos." (Joh.12:31). Hetkenä jolloin Kristus uhrasi itsensä Golgatalla voitettiin saatanan valta ja Kristuksen noustua ylös Taivaaseen oli saatana joukkoineen jo heitetty alas maanpäälle. Raamattu kertoo vanhan liiton aikana saatanan olleen Taivaassa syyttämässä Jumalan valittuja. Kirjoitukset kertovat hurskaasta miehestä nimeltä Job, jota tulipunainen lohikäärme syytti Taivaassa seuraavasti: "Mutta kun eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat ja asettuivat Herran eteen, tuli myöskin saatana heidän joukossansa. Niin Herra kysyi saatanalta: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastasi Herralle ja sanoi: "Maata kiertämästä ja siellä kuljeksimasta." Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille palvelijaani Jobia? Sillä ei ole maan päällä hänen vertaistansa; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa." Saatana vastasi Herralle ja sanoi: "Suottako Job pelkää Jumalaa? Olethan itse kaikilta puolin suojannut hänet, hänen talonsa ja kaiken, mitä hänellä on; olet siunannut hänen kättensä työn, ja hänen karjalaumansa ovat levinneet ympäri maata. Mutta ojennapa kätesi ja koske kaikkeen, mitä hänellä on: varmaan hän kiroaa sinua vasten kasvojasi." (Job.1:6-11) ja lisäksi Sakarja vanhan liiton profeettana näki saatanan syyttämässä Joosuaa:"Ja hän näytti minulle ylimmäisen papin Joosuan seisomassa Herran enkelin edessä ja saatanan seisomassa hänen oikealla puolellaan, häntä syyttämässä." (Sak.3:1). Kun Jeesus Kristus mursi saatanan vallan Golgatalla, heitettiin tuo kansojen villitsijä sekä syyttäjä alas maanpäälle - hänellä ei enää ollut sijaa Taivaassa sillä Kristus oli voittanut uhratessaan itsensä ihmiskunnan pahuuden tähden! Taivaassa iloittiin Karitsan voitosta, sillä nyt oli tullut pelastus, voima sekä meidän Jumalan valtakunta ja Hänen voideltunsa valta (Ilm.12:10). Samanaikaisesti kun Taivaassa riemuittiin Karitsan voitosta esitettiin "voi-huuto" maan tähden, sillä nyt saatana oli astunut alas maa-planeetalle pitäen suurta vihaa.

Tuosta hetkestä lähtien sielujen armoton vihollinen on vaivannut maanpäällä olevia ihmisiä kylväen eripuraa heidän keskuuteensa syyttäjän muodossa. Se on saanut maa-planeetalla asuvat ihmiset syyttämään toisiaan milloin mistäkin - lukemattomat sodat sekä muut ihmisten väliset riitaisuudet ovat seurausta sen ahkerasta toiminnasta. Se on saanut ihmiset kääntymään toisiaan vastaan kylväen heidän mieliinsä oikeutettua katkeruutta joka kumpuaa aina ihmisen itsekkäistä vaikuttimista. Ahkerasti se on saanut jopa ne, jotka väittävät olevansa Jumalan lapsia, kääntymään toisiaan vastaan - lukemattomat eri kirkkokunnat sekä herätysliikkeet ovat seurausta valheesta, joka on ruokkinut salakavalasti totuudesta vieroksuvia itseään täynnä olevia nälkäisiä ihmisiä. Syyttäjänä se on kohdistanut syytöksensä myös maailmankaikkeuden Luojaa kohtaan pesiytyen totuutta vieroksuvien ihmisten ajatusmaailmaan saaden heidät syyttämään kaikesta maa-planeetalla esiintyvästä kurjuudesta Kaikkivaltiasta Jumalaa. Valheen isänä se on mestarillisesti luonut inhimillisesti upeita järjestelmiä tälle maapallolle - erilaiset uskonnot sekä "liikkeet" ja lukemattomat aatteelliset järjestelmät ovat seurausta valheen mahdista, joka syytösten kautta on saanut ihmiset ihannoimaan omia itse luotuja järjestelmiään paremmiksi kuin Jumalan iankaikkiset suunnitelmat. Agressiivisesti syyttäen se hyökkää myös jokaisen Jeesuksen oman ajatusmaailmaan väittäen, että Kristuksen veri ei olisi riittävä pelastukselle ja valitettavan monet se saa näin vaipumaan epätoivoon omien inhimillisten yritysten keskellä. Salakavalan kierosti se hyökkää todellisten Jeesuksen opetuslasten kimppuun näiden lähimmäisten kautta vaikuttaen syyttävissä ihmisissä samaa mielenlaatua kuin sillä itsellään on. Saatanan olemukseen sen valheen ja syyttämisen lisäksi kuuluu myös hillitön raivo - tämä sama raivo on nähtävissä jokaisessa jumalattomassa sen tullessa esiin tilanteissa, joissa Jumalan Valtakuntaa julistetaan tavalla tai toisella. Raivokkaasti se hyökkää jokaisen Jeesukseen Kristukseen uskovan kimppuun keinoja kaihtamatta ja tässä työssään se levittää kärsimystä sekä kurjuutta tälle maa-planeetalle tarkoituksenaan tukkia jokaisen uskollisen todistajan suu kertomasta totuutta Ristiinnaulitusta Jumalan Pojasta. Kaikin keinoin koettaa saatana estää Evankeliumin tulen leviämisen ja siitä syystä sen raivo kohdistuu ensisijaisesti uskostaan uskollisesti todistaviin Jeesuksen seuraajiin.

Saatana ei voi kuitenkaan tukahduttaa sitä tulta, joka Pyhän Hengen voimasta palaa Jeesukseen uskovien sydämissä! Profeetta Jeremia kuvailee hyvin sitä tunnetta, joka jokaisen Jumalan lapsen sisimmässä vaikuttaa hänen tultuaan jumalallisesta luonnosta osalliseksi, siitäkin huolimatta, vaikka tämä saisi osakseen ihmisten pilkkaa sekä vainoa: "Sinä olet taivutellut minua, Herra, ja minä olen taipunut; sinä olet tarttunut minuun ja voittanut. Minä olen ollut nauruna pitkin päivää, kaikki pilkkaavat minua. Sillä niin usein kuin minä puhun, täytyy minun parkua, huutaa väkivaltaa ja sortoa; sillä Herran sana on tullut minulle häväistykseksi ja pilkaksi pitkin päivää. Mutta kun minä sanoin: "En tahdo ajatella häntä enkä enää puhua hänen nimessään", niin sydämessäni oli kuin polttava tuli, suljettuna minun luihini. Ja väsyksiin asti minä koetin sitä kestää, mutta en voinut." (Jer.20:7-9). Todellinen Jeesuksen opetuslapsi ei vaikene Jumalan tahdon julistamisesta missään tilanteessa, sillä hän muistaa Mestarinsa sanat jotka kehottavat häntä todistamaan uskostaan Kristukseen: "Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa." (Matt.10:32-33). Vaikka sielunvihollinen kuinka koettaa painostaa sekä agressiivisesti hyökätä jokaista Jumalan lasta kohtaan mitä erilaisimmilla tavoilla keinoja kaihtamatta, se ei voi heitä kuitenkaan voittaa Kristuksen verellä pestyjä jos he vain uskossaan luottavat Jumalan Sanan lupaukseen Apostoli Johanneksen kautta koskien sitä, että heissä vaikuttava Henki on suurempi kuin se mikä maailmassa on: "Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa." (1 Joh.4:4). Kun saatana heitettiin ulos Taivaasta, kun Uusi Liitto Kristuksen uhrikuoleman kautta astui voimaan, annettiin jokaiselle Jeesukseen uskovalle Hänen omien sanojensa mukaan Pyhä Henki (Jer.31:33), joka vaikuttaisi intoa sekä voimaa julistaa Golgatan työn suuruutta kaikkialla siellä, missä uskovat kulkisivat: "kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka." (Apt.1:8). Vaikka sielunvihollinen yrittää valheellisesti jopa Kirjoituksiin vedoten kohdistaa hyökkäystänsä aitoihin Jumalan Pyhiin väittäen näiden sotivan julistuksellaan sekä elämällään itse Kaikkivaltiasta vastaan (Joh.16:2), samoin kuin se teki historiassa itse Elämän Herralle (Matt.9:3) ja näin käännyttäen uskovan lähimmäiset aitoa Jeesuksesta todistavaa vainoamaan, ei Raamattuun luottavaa Jumalan lasta voi kuitenkaan tuonelan portit voittaa (Matt.16:18). Tulipunainen lohikäärme tietää, että se voi yrittää vääristää Kirjoituksia aseenaan aitoja Jumalan Pyhiä vastaan, mutta koskaan se ei voi vastustaa kirjoituksia koska Jumalan voima on puettu niihin (Joh.1:1). Saatanan syytökset ovat tehottomia uskostaan todistavia sekä Raamatun opetuksiin pitäytyviä kristittyjä vastaan, koska Kristuksen kuolemassa ja ylösnousemuksessa murrettiin saatanan valta lopullisesti ja täten jokainen Jeesukseen uskova tuli tuosta vallasta osalliseksi: "Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset, ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun." (Kol.2:13-15). Ei edes kuolema pysty vaientamaan aitoa Jeesuksen opetuslasta, sillä tämä ymmärtää saatanan mahdin olevan vain Korkeimman sallimissa rajoissa ja täten käsittää lopullisen tuomiovallan olevan vain Kristuksella: "Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin." (Matt.10:28).

Kristuksen veri on jokaisen Jeesukseen uskovan kerskaus - Kristus on kuollut jokaisen Häneen uskovan puolesta. Karitsan veri on osoitus maailmankaikkeudelle Kaikkivaltiaan Pyhän Jumalan suunnitelman onnistumisesta ihmiskunnan pelastamiseksi ja siksi Kristus ristillä lausui nuo ihanat sanat: "Se on täytetty" (Joh.19:30). Jokainen, joka turvaa Kristuksen veren ansioihin, julistaa maailmankaikkeudelle uskoa Jumalan Sanan lupauksiin aivan samalla tavalla kuin aikoinaan juutalaiset sivellessään Jumalan käskystä verta oviensa pihtipieliin välttääkseen Egyptiä kohtaavan tuhon (2 Moos.12:7). Jokainen joka laittaa luottamuksensa Jeesuksen veren ansioihin ja tunnustaa suullansa uskonsa Kristukseen osoittaa luottamusta Jumalan lupaukseen antaa anteeksi kaikille jotka uskovat Hänen Poikansa uhrikuolemaan (Room.10:9-10). Karitsan veren julistaminen on totuuden julistamista Kristuksen ylösnousemuksesta: "Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa, meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan Kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen." (Hebr.9:11-12). Jokainen Jeesuksen opetuslapsi voittaa Karitsan veren kautta todistaessaan uskostaan Kristukseen, eikä yksikään todellinen uskova ole halukas rakastamaan maailmaa enemmän kuin Mestariaan: "Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen." (Matt.16:24-25).

Johannes näkee näyssään vaimon eli seurakunnan lentävän erämaahan kahdeksi ja puoleksi ajaksi. Tuo aikajakso, joka mainitaan myös 1260:ksi päiväksi (Ilm.12:6) on tuhatkaksisataakuusikymmentä vuotta - ja se merkitsee Paavin valtakautta ( 530-1790) jota olemme käsitelleet aikaisemmin. Paavin valtakauden päätepisteenä oli Ranskan vallankumous (1790-luvulla) joka lakkautti katolisen kirkon hirmuvallan. Tuona vainon sekä hirmuvallan aikana Jeesukseen uskovia tapettiin mestauslavoilla, vankiloissa sekä kidutushuoneissa katolisen kirkon toimesta, joka väitti olevansa harhaanjohtavasti Jumalan asialla. Jumalan Pyhiä vainottiin sekä hävitettiin tulella ja miekalla Paavin toimesta, mutta maa auttoi tätä jäännösseurakuntaa antamalla turvapaikkoja erämaasta: tuona aikana Jeesukseen uskovat löysivät turvapaikan Pohjois-Italian ja Itä-Ranskan alpeilta, Irlannista sekä muilta seuduilta. Eri osissa Ranskaa evankelisia kristittyjä kokoontui vielä 1700-luvulla "erämaan kokouksiin" (assemblèès du Dèsert). Korkein ei kuitenkaan hyljännyt seurakuntaansa tuon vainon aikana, vaan samalla tavalla kuin Israel kulki autiomaassa "kotkan siivin" lähdettyään Egyptin orjuudesta (2 Moos.19:4) kuljetti Kaikkivaltias Jumala Uuden Liiton seurakuntaa suojeluksessaan turvallisille seuduille aikana jolloin uskovat olivat joutuneet katolisen kirkon hirmuvallan kohteeksi. Jeesukseen uskovat ovat aina saaneet täydessä uskon varmuudessa luottaa saavansa turvan Kaikkivaltiaan siipien suojissa: "Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus." (Ps.91:4)

Tuon ajanjakson jälkeen saatana on yrittänyt vaikuttaa ihmiskunnassa, etenkin nyt viimeisten vuosikymmenien aikana, enemmistön mielipiteisiin hyökäten heidän kauttaan Jeesukseen uskovien kimppuun - vesimassat kuvaavat väkijoukkoja (Ilm.17:15). Tässä se on valitettavan hyvin onnistunut, sillä ihmisten mielipiteiden ansiosta on tässä ajassa jossa me elämme ihmisten halveksunta kohdistunut erityisesti Jumalan Kirjoitettuun Sanaan sen kaikissa muodoissaan. Olemme jo aikaisemmin käsitelleet sitä, kuinka maailma on täynnä erilaisia uskontoja sekä aattellisia ryhmittymiä jotka humanisuuden nimissä "New age" lipun alla valtaavat jatkuvasti elintilaa maa-planeetalla pyrkimyksenään syrjäyttää Raamatun kokonaisvaltaiseen opetukseen perustuva usko. Olemme käsitelleet myös laajaa valhekristillisyyttä joka sielunvihollisen vaikutuksesta leviää maapallolla kulovalkean tavoin. Erityisesti nyt lopun aikana saatana kohdistaa vihansa Jumalan Siinailla annettuihin kymmeneen käskyyn sekä niiden tulkintaan kuten Johannes näyssään näki: "Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus" (Ilm.12:17). Lopunajan suurissa tapahtumissa juuri kymmenellä käskyllä on ratkaiseva merkitys, kuten tulemme tätä kirjaa lukiessa huomaamaan. Johannes näkee lohikäärmeen asettuvan seisomaan meren hiekalle - kansojen sekä ihmismassojen sekaan (Ilm.20:8). Nyt alkavat Johanneksen ilmestyksen varsinaiset lopunajan näytökset.


 


Kirjan kirjoittaja:

 Asiattomat kommentit vieraskirjasta poistetaan välittömästi - sana on vapaa, mutta sananvapaudessa on
myös vastuunsa. Muistathan tämän?